Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Προειδοποιεί η Υπ. Παιδείας για επιπτώσεις

Με δηλώσεις της κ. Άννα Διαμαντοπούλου προειδοποιεί τα πανεπιστήμια που είναι υπό κατάληψη ότι ενδεχομένως να χάσουν την εξεταστική τους ή και το εξάμηνο. Όπως τονίζει, υπάρχουν επιπτώσεις σε αυτούς που δεν δεν σέβονται το νόμο.

Διαβάστε το απόσπασμα από απάντηση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου που αφορά στην εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ:


Να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα για το νόμο, για το πώς τον καταλαβαίνει ο καθένας και για το πώς τον εφαρμόζει. Ξεκινάει το νέο ακαδημαϊκό έτος. Όλα τα παιδιά πλέον πρέπει να κάνουν εγγραφή. Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν εγγράφονται μόνο οι πρωτοετείς, πρέπει να εγγραφούν όλοι οι φοιτητές όλων των εξαμήνων. Εάν δεν υπάρξει εγγραφή σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα ο φοιτητής διαγράφεται αυτομάτως.
Επίσης, με βάση το νέο νόμο για να δώσει ένα παιδί εξετάσεις πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μάθημα, αλλιώς δεν μπορεί να προσέλθει στις εξετάσεις.

Να υπενθυμίσω, ακόμη, ότι δεν μπορεί να γίνονται παράλληλα και εξετάσεις και μαθήματα. Είναι ρητά διατυπωμένο στο νόμο ότι για να αρχίσει η περίοδος των μαθημάτων πρέπει να τελειώσει η εξεταστική περίοδος. Για αυτό και όλοι οι συντελεστές της κοινωνίας μας, είτε Πανεπιστήμια, είτε κοινωνικές οργανώσεις, είτε φοιτητές, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν νόμοι στη χώρα οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται.

Όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται υπάρχουν επιπτώσεις. Γιατί αν δεν υπάρξουν επιπτώσεις, τότε οδηγούμαστε σε μία κοινωνία απόλυτης ανομίας η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να επιλέγει αν θα εφαρμόσει ένα νόμο ή μια εγκύκλιο. Όταν κάποιος επιλέγει αντί να σεβαστεί το νόμο να ακολουθήσει την παρότρυνση της κοινωνικής οργάνωσης στην οποία ανήκει –όσο σημαντική και αν είναι αυτή- παίρνει και την ευθύνη.

Πηγή: mycampus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου