Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο Τσονγκά απέκλεισε τον Φέντερερ!!!

Ο αγώνας διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες και το λονδρέζικο κοινό είδε ένα απολαυστικό παιχνίδι που επεφύλασσε εκπλήξεις.













 Η νίκη επί του Φέντερερ φέρνει στον Τσονγκά, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον
.Ο Φέντερερ δεν είχε χάσει κανένα από τα 178 ματς που είχε κερδίσει τα δύο πρώτα σετ σε αγώνα Γκραν Σλαμ. Προφανώς, πίστεψε ότι θα ήταν ένα εύκολο απόγευμα γι' αυτόν, μετά το σαφές προβάδισμα που κέρδισε στο κεντρικό κορτ απέναντι στον Γάλλο, αλλά διαψεύστηκε.
Ο Τσονγκά με σπάσιμο στο σερβίς του αντιπάλου του, ένα σε κάθε νικηφόρο γκέιμ, πήρε μία ιστορική γι' αυτόν νίκη. Ο Φέντερερ θα πρέπει να περιμένει ένα ακόμα χρόνο να διεκδικήσει το Γουίμπλεντον, ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας, με εφτά κατακτήσεις τροπαίων.
"Ήταν εντυπωσιακό αυτό που έγινε. Ότι και να έκανα πήγαινε μέσα σήμερα. Είμαι ευτυχισμένος που κέρδισα τον Φέντερερ και ειδικά στο γρασίδι που αποτελεί γι' αυτόν μία από τις καλύτερες επιφάνειες του", δήλωσε ο νικητής.
Ο Φέντερερ είχε εύκολο ξεκίνημα κερδίζοντας με 6-3 το πρώτο σετ. Δυσκολότερα κέρδισε το δεύτερο με 7-6 στο τάι μπρέικ. Η αντεπίθεση του Τσονγκά ξεκίνησε στο τρίτο σετ όταν προηγήθηκε με 2-1 σπάζοντας το σερβίς του Ελβετού. Χρειάστηκε τέσσερα σετ πόιντ για να μειώσει την διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο.
Στο τέταρτο σετ το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τον Τσονγκά να σπάει για δεύτερη φορά το σερβίς του Φέντερερ, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε χάσει μόλις δύο φορές το σερβίς του στο τουρνουά.
Στο τελευταίο γκέιμ ο Τσονγκά προηγήθηκε με 2-0 και χώρις να χάσει το προβάδισμα πανηγύρισε τη νίκη του χειροκροτούμενος από το κοινό.
Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου