Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Συμφώνησε με Μπαρτσελόνα ο Φώτσης!

Ο διεθνής φόργουορντ έχει συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και αν διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Τρίτη (5/7) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το διετές συμβόλαιό του!


 












 Να, λοιπόν, η πρώτη (διαφαινόμενη) απώλεια για τον πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης Παναθηναϊκό, ο οποίος λόγω της διοικητικής αναστάτωσης και αβεβαιότητας, δεν μπήκε στη λογική των διαπραγματεύσεων με τον "Batman" ανοίγοντάς του την πόρτα της εξόδου, μολονότι στις 6 Ιουνίου ο χαρισματικός φόργουορντ είχε εκμυστηρευτεί στο Sport24.gr ότι είναι Παναθηναϊκός και θα στενοχωρηθεί εάν αποχωρήσει από το Τριφύλλι.

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την ολοκλήρωση των τελικών της Α1 και το απίθανο κρεσέντο (έξι στα έξι τρίποντα) στον τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός -ανήσυχος εξαιτίας της επιθυμίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από τη διοίκηση της ΚΑΕ-… ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο Φώτσης συνέχιζε να ευελπιστεί ότι θα ακούσει κάποια πρόταση, αλλά η μόνο επίσημη προσφορά που είχε στα χέρια του ήταν από την Μπαρτσελόνα, με τη διαφορά ότι δεν τον ικανοποιούσε.
Σύμφωνα με την υφέρπουσα φημολογία εκείνων των ημερών, η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης πρόσφερε στον 30χρονο φόργουορντ περίπου 2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, κάτι παραπάνω δηλαδή από τις… ετήσιες αποδοχές του Φώτση στον ΠΑΟ (1,6 ευρώ), με αποτέλεσμα να μην ενθουσιάσει ούτε στο ελάχιστο τον άσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει υψηλότερη αξία στο χρηματιστήριο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Τις επόμενες ημέρες, περίμενε να ακούσει έστω κάτι παρεμφερές από την ομάδα που αγαπάει και έχει δηλώσει τα αισθήματά του, που του έδωσε τη χρυσή ευκαιρία όταν ήταν 16 ετών (περίοδος 1997-98), που τού επέτρεψε να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ (Μέμφις Γκρίζλις, περίοδος 2001-02), που τον επανέφερε στο ρόστερ της μετά την πενταετή ξενιτιά στη Ρεάλ Μαδρίτης (2003-05) και στην Ντιναμό Μόσχας (2005-08), που τον ανέδειξε τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης. Η πράσινη πρόταση, όμως, δεν ήλθε ποτέ, έστω μειωμένη σε σχέση με το εφετινό υψηλό συμβόλαιό του, οπότε άρχισε να το παίρνει απόφαση.
Τα τελευταία 24ωρα η Μπαρτσελόνα επανήλθε, η πρότασή της βελτιώθηκε, οι συνολικές αποδοχές ανέβηκαν κοντά στα 3 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των πριμ κατάκτησης στόχων) για διετές συμβόλαιο και ο "Batman" άνοιξε τις φτερούγες του για άλλες πολιτείες. Το Sport24.gr γνωρίζει ότι ακόμη ο Φώτσης δεν έχει υπογράψει, αλλά ότι έχει συμφωνήσει προφορικά με τους Καταλανούς και τις προηγούμενες ώρες βρισκόταν στη διαδικασία ανταλλαγής των συμβολαίων και της προσθαφαίρεσης όρων από τις δύο πλευρές.
Εάν δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό -ως γνωστόν επίκειται κρίσιμη συνάντηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σήμερα (30/6) το πρωί και ουδείς γνωρίζει την αντίδραση του "Ζοτς"- τότε ο κορυφαίος Έλληνας φόργουορντ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (πιθανότατα την Τρίτη 5/7) θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να επισκεφτεί για πρώτη φορά το "Παλάου Μπλαουγκράνα", εκεί όπου "ταπείνωσε" την "Μπάρτσα" στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη φανέλα του μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, αλλά στο εξής θα φοράει τα κυανέρυθρα…

Πηγή: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου