Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σκοτώθηκε Ελληνίδα τουρίστρια στη Κωνσταντινούπολη

Η 67χρονη Δήμητρα Πρέκα έχασε τη ζωή της, όταν βρέθηκε στη μέση συμπλοκής δύο Τούρκων ένας εκ των οποίων έκανε χρήση όπλου, τραυματίζοντάς την θανάσιμα στο στήθος.
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν και άλλα 4 άτομα που είχαν την ατυχία να βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος. Η Δήμητρα Πρέκα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταγόταν από την Καππαδοκία, και βρισκόταν στην Τουρκία τις τελευταίες 10 ημέρες.

Το επεισόδιο που της κόστισε τη ζωή συνέβη στη συνοικία Εμινονού της Κωνσταντινούπολης και η μοιραία σφαίρα, τη χτύπησε στο στήθος μετά από εξοστρακισμό. Η Ελληνίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, στην περιοχή του Ταξίμ.
Τη βαθιά του λύπη για το επεισόδιο εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Νίκο Σαπουντζή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, η αστυνομία έχει συλλάβει το δράστη ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Τη σορό της άτυχης γυναίκας, παρέλαβαν τα παιδιά της, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας της.
Πηγή: www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου