Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Φενερμπαχτσέ - Παναθηναϊκός 71-61


Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε σε ρηχά νερά απέναντι στην Φενερμπαχτσέ και γνώρισε την ήττα με 71-61 για το "Two Nations Cup". Χωρίς τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Νικ Καλάθη αγωνίστηκαν οι "πράσινοι".


Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, καθώς ηττήθηκε με 71-61 και γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο "Two Nations Cup".
Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη δεν έλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης και γνώρισε την ήττα από τους Τούρκους.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σημείωσε 12 πόντους για τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Στίβεν Σμιθ και Αλέξανδρος Κυρίτσης πέτυχαν από δέκα.
Για την Φενέρ, ο Μπογκντάνοβιτς σταμάτησε στους 18, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και ακολούθησαν οι Κέρτις Τζέρελς, Χακάν Ντεμιρέλ που σημείωσαν αμφότεροι από 13 πόντους.
Ο αγώνας:
Η Φενέρ ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί από τα πρώτα λεπτά του ματς, καθώς πέρασε τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Ο Βίντμαρ με τον Γκιστ φρόντισαν να αξιοποιήσουν τις πάσες των Ντεμιρέλ, Μπογκντάνοβιτς. Έτσι, με τον τελευταίο βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 16-6 έπειτα από τρίποντο που σημείωσε.
Στη συνέχεια, όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, πίεσε και με τους Ίαν Βουγιούκα, Πατ Καλάθη πλησίασε σε 18-13, δυσκολεύοντας τους Τούρκους. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς "έσφιξαν" ακόμα περισσότερο την άμυνα τους και προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με εύστοχο σουτ τριών πόντων έφερε το "τριφύλλι" στο -3, ενώ ο Σμιθ έκανε το 21-20 για τον Παναθηναϊκό.
Οι Τούρκοι σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκαν και κατάφεραν να διατηρήσουν το οριακό προβάδισμα τους. Ο Τζέρελς, Μάλιστα με σουτ τριών πόντων έκανε το 31-27 για την Φενερμπαχτσέ. Οι "πράσινοι", πάντως ένα λεπτό πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ευστόχησε σε δύο βολές και έδωσε το προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα στον Παναθηναϊκό (31-32). Κάποια διαδοχικά λάθη από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς έφεραν την Φενέρ στο 37-33, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο.
Δεν κατάφερε να απειλήσει
Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να "τρέξει", όμως οι Τούρκοι επωφελήθηκαν από την αστοχία του "τριφυλλιού", με αποτέλεσμα αργά αλλά σταθερά να ανοίξουν την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι προηγήθηκαν στο 25' με 44-35 χάρη στον Μπογκντάνοβιτς.
Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέχεια δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με την Φενερμπαχτσέ να ολοκληρώνει το τρίτο δεκάλεπτο με 48-39, έπειτα από καλάθι του Αλέξανδρου Κυρίτση.
Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης διατήρησε τη διαφορά που είχε από τον Παναθηναϊκό, την στιγμή που το "τριφύλλι" ήταν ιδιαίτερα άστοχο. Οι Τούρκοι ήταν εύστοχοι στις βολές και τελικά πήραν το θετικό αποτέλεσμα με 71-61.
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 37-33, 48-39, 71-61.
Οι διαιτητές: Μπιριτσίκ, Καρτάλ, Γκόντας.
Φενέρ. (Σπάχια): Τζέρελς 13, Ερογλού, Μαχάλμπασιτς 4, Βίντμαρ 7, Πεκέρ 4, Γκιστ 8, Σαβάς 2, Ντεμιρέλ 13, Μπογκντάνοβιτς 18, Πρέλντζιτς 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 7, Λόγκαν 7, Σάτο 2, Καλάθης Π. 6, Τσαρτσαρής 1, Βουγιούκας 6, Κυρίτσης 10, Σμιθ 10, Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 12.

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου