Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκαινιάστηκε το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Παρουσία του Γιώργου Πεταλωτή


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή.


Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στο Εφετείο αλλά και στο έργο του Yπουργείου Δικαιοσύνης. «Αν και η ίδρυση ανώτερων δικαστηρίων», ανέφερε, «θα πρέπει και διέπεται από πολύ αυστηρά κριτήρια γιατί υπάρχει μια διεθνής τάση τα ανώτατα δικαστήρια να είναι λίγα και ισχυρά η αναγκαιότητα που κάθε φορά δημιουργείται και επικαιροποιείται για να παίρνει αποφάσεις με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και με κριτήρια που τίθενται από το Νόμο». «Αυτό», είπε, «έγινε και στην περίπτωση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε όλους που έδωσαν αγώνα για την δημιουργία του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Στην τελετή του Αγιασμού προέστη ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και παραβρέθηκαν επίσης, οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Δικασιούνης, κ.κ. Κανελλόπουλος και Ιωαννίδης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και των Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δήμαρχοι απο την Ανατολική Κρήτη, εκπρόσωποι του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου καθώς και πολλοί Ηρακλειώτες.


Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου