Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσκοπήσεις ΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ!

Οι Έλληνες τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά κατά του Μνημονίου, με τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων να παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Ζητούν μάλιστα να προχωρήσουν οι αλλαγές με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς, με την κοινή γνώμη να αντιμετωπίζει θετικά τις εξαγγελίες για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (89,7%), την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (80%), τις αλλαγές στην ΕΡΤ (59%) και τον Καλλικράτη (57,2%).

Σε ό,τι αφορά το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 59,4% εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ένα 19,7% να δηλώνει ότι τον θεωρεί λανθασμένο.
Στην πλειονότητά τους (76%), όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, τάχθηκαν υπέρ του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία εξαίρεση.
Μπροστά η Νέα Δημοκρατία
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα research για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" μετά το καλοκαίρι, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μικρό προβάδισμα, κάτι που αποτυπώνεται και σε δύο ακόμα γκάλοπ στον κυριακάτικο Τύπο.
Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ2,2% και το Άρμα Πολιτών 2,1%. «Άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.
Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία, ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.
Οι επιμέρους ερωτήσεις της έρευνας, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταλογίζουν οι πολίτες στην κυβέρνηση είναι η αδυναμία της να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί στην τρόικα. Μόνο το 24,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η εφαρμογή του Μνημονίου προχωρά κανονικά.
Ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειονότητα (81,4%) δείχνει να πιστεύει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και το Μνημόνιο δεν προσφέρουν εγγύηση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Διχασμένοι, τέλος, εμφανίζονται οι ερωτηθέντες για το αν ήταν θετικές (49,1%) ή αρνητικές (44,5%) οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της χώρας.
Προβάδισμα 5 μονάδων σύμφωνα με την MRB
Προβάδισμα 5,1% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real News. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7% και το ΠΑΣΟΚ 18,6%.
Επίσης, οι ερωτηθέντες συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είτε πριν από τις εκλογές (52,1%), είτε μετά από εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).
Μικρότερο προβάδισμα στη ΝΔ, κατά 4,8%, δίνει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 17,4% του δείγματος, η ΝΔ 22,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.
Το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές, ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου