Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Απειλεί να στείλει πολεμικά πλοία η Τουρκία στην Κύπρο εαν ξεκινήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο



Ανοιχτή απειλή να στείλει η Τουρκία πολεμικά πλοία στην περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου όπου θα γίνουν οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, εκτόξευσε ο Τούρκος Υπουργός κ. Εγκεμέν Μπαγίς.
Όπως αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα  Zaman ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ και Επικεφαλής των Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων κ. Εγκεμέν Μπαγίς  έστειλε αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Κυπριακή κυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου  στην Μεσόγειο την 1η Οκτωβρίου.
Όταν μάλιστα από την εφημερίδα του υπενθυμίστηκε πως κατά το παρελθόν η Τουρκία είχε ξαναστείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή για να αντιμετωπίσει παρόμοιες προσπάθειες, ο κ.Μπαγίς είπε « Για αυτό οι χώρες διαθέτουν πολεμικά πλοία. Για αυτό υπάρχει ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση των ναυτικών μας δυνάμεων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι παραπάνω προειδοποιήσεις του Μπαγίς «ακούγονται ως απειλή» .Το δημοσίευμα της Zaman ξεκινάει μάλιστα με την φράση «Έγιναν προειδοποιήσεις από τον Υπουργό Μπαγίς προς τον «Ελληνοκυπριακό  τομέα» που θα αρχίσει έρευνες για πετρέλαιο στην Μεσόγειο την 1η Οκτωβρίου, σαν απειλή»

Επίσης αναφέρει ότι ο κ. Μπαγίς υποστήριξε   ότι η πραγματοποίηση ερευνών πετρελαίου σε ύδατα που δεν ανήκουν στους Ελληνοκυπρίους συνιστά παραβίαση  των νόμων και ότι «σε αυτήν την περίπτωση η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα της Τουρκίας». «Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Μπορεί να γίνουν σκέψεις για  τα πάντα» υπογράμμισε επίσης ο κ. Μπαγίς.

Πηγή: prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου