Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

4 Κρητικοί-ανάμεσα τους και ένας ιερέας- σε κύκλωμα αρχαιοκάπηλων!

Συνελήφθησαν στην Αθήνα - Στην κατοχή τους βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και ένα σπάνιο αραβικό χειρόγραφο - Εμπλοκή και 2ου ιερέα- Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις
4 Κρητικοί-ανάμεσα τους και ένας ιερέας- σε κύκλωμα αρχαιοκάπηλων!

Ένας ιερέας από το Νομό Ηρακλείου, και 3 ακόμα κρητικοί είναι μεταξύ των 6 ατόμων που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο ιερέας από το Λαράνι, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει- μεταξύ άλλων- σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι πελάτες ένα πολύτιμο αραβικό χειρόγραφο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειται για ένα Κοράνι με χρυσές επιγραφές, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 2 εκατομ ευρώ ..
Οι ίδιος πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερος ιερέας από την Κρήτη , ο οποίος, επρόκειτο να ταξιδέψει και αυτός για την Αθήνα αλλά για άγνωστο ακόμα λόγο , δεν έκανε το ταξίδι αυτό...

Παραμένει άγνωστο πως το χειρόγραφο αυτό βρέθηκε στην κατοχή των κρητικών .

Μέχρι τώρα πάντως το μόνο που έχει ανακοινωθεί επισήμως είναι ότι στη διάρκεια επιχείρησης από την Ασφάλεια Αττικής, συνελήφθησαν έξι άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία προϊστορικά χάλκινα αντικείμενα - μάλλον κρητικής προέλευσης-, μια μετάλλινη σφραγίδα και ένα χειρόγραφο στην αραβική γλώσσα.


πηγη:cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου