Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-3

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητές: Α. Παππάς.

Βοηθοί: Δ. Γούκος, Ν. Γεωργαράκος


Εργοτέλης (Καραγεωργιου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλιγκερ (46' Σαρρής), Γιαλούσης (81' Κυριακίδης), Τζούνιορ, Μπέτο, Γιοβάνοβιτς, Κουτσιανικούλης, Ρομάνο, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (71' Κατσικοκέρης).

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Φουστέρ (73' Χαβίτο), Ορμπάιθ, Αμπντούν (61' Ιμπαγάσα), Τζιμπούρ, Μιραλάς (88' Μέλμπεργκ).

Σκόρερ:  4' Μιραλάς, 41' Φουστέρ, 76' Μαρκάνο / 55', 85' Ρομάνο

Ανασκόπηση αγώνα:


Μόνο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ξάνθη, παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μοδέστο πήρε τη θέση του Ιμπαγάσα και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Μέλμπεργκ. Από την άλλη, ο Νίκος Καραγεωργίου, έπρεπε να αντιμετωπίσει μια σημαντική απουσία, αυτή του Λεάλ.

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη, οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά και αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη. Ο Τζιμπούρ έκανε άνω κάτω την άμυνα του Εργοτέλη, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Μιραλάς άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες φίλους της ομάδας, που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Ολυμπιακό να έχει την κυριαρχία και τον Εργοτέλη να πραγματοποιεί τραγική εμφάνιση και τους παίκτες του να μην μπορούν να αλλάξουν ούτε πάσα. Φυσικά και έφταιγε ο άθλιος αγωνιστικός χώρος και το χωράφι μπροστά από την εστία του Κοστάνσο, που έκανε δύσκολη τη ζωή των Κρητικών. Στην επανάληψη, τα δύσκολα θα ήταν για τους Πειραιώτες...

Το δυσάρεστο πάντως για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου είναι πως πλήρωσαν την κακή τους εμφάνιση και με δεύτερο γκολ. Στο 41' ο Τζούνιορ ανέτρεψε τον Μιραλάς εντός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Φουστέρ το έκανε γκολ, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με δύο γκολ πλεονέκτημα.

Ο Εργοτέλης ξύπνησε!

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Εργοτέλη μπήκαν δυνατά και έχοντας πλέον κανονικό γήπεδο μπροστά από την εστία του Κοστάνσο, έδειξαν τις αρετές τους. Οι Κρητικοί ήταν ανεβασμένοι και απείλησαν τους "ερυθρολεύκους" ενώ το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Ο Ρομάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1 και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, βλέποντας πως η ομάδα του έχει πρόβλημα στο κέντρο και στην δημιουργία, έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιμπαγάσα. Η συγκεκριμένη αλλαγή έφερε ηρεμία και οι Πειραιώτες σκόραραν για 3η φορά, με τον Μαρκάνο.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πάρει εύκολα το τρίποντο, ο Ρομάνο σκόραρε ξανά στο 85' και τα τελευταία λεπτά έγιναν δραματικά. Τελικά, παρά την πίεση του Εργοτέλη, το 2-3 έμεινε και ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από την Κρήτη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι:


Στο γρήγορο γκολ των Πειραιωτών. Ο Τζιμπούρ σημάδεψε το δοκάρι κι αν ο Μιραλάς δεν ήταν εύστοχος, τότε θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Το τέρμα του Βέλγου "πάγωσε" τους Κρητικούς, ενώ έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός ήθελε γκολ στο πρώτο μέρος, αφού στην επανάληψη έπαιζε στο χωράφι και πέτυχε δύο, που αποδείχθηκαν αρκετά...

Η Συνέντευξη Τύπου:

Στατιστικά Αγώνα:


Γκολ
Ασίστ
Σουτ
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
Κεφαλιές
Αποκρούσεις
Επεμβάσεις
Κλεψίματα
Φάουλ
Οφσάιντ
Κόρνερ
Λάθη
Γεμίσματα

Το φιλμ του αγώνα:

4' ΓΚΟΛ (0-1): Ο Αμπντούν έκανε ωραία κάθετη μπαλιά στον Τζιμπούρ βρέθηκε φάτσα με τον Πίρσον. Ο Αλγερινός έκανε τις ντρίμπλες αλλά έχασε χρόνο και το πλασέ του πήγε στο δοκάρι. Ευτυχώς ο Μιραλάς ήταν εκεί και την έστειλε στα δίχτυα.

16' Ο Ρομάνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπαδόπουλος έδιωξε πάνω στον Φραγκουλάκη που έκανε το σουτ, η μπάλα πήγε στον Χίμπλιγκερ που ήταν μόνος με τον Κοστάνσο όμως το πλασέ του ήταν τραγικό.

25' Ο Μαρκάνο πήρε την κεφαλιά, όμως ο Πίρσον έδιωξε εντυπωσιακά.

41' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό!  Τζούνιορ θα το κάνει πάνω στον Μιραλάς.

41' ΓΚΟΛ (0-2): Εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι από τον Φουστέρ, που νικά τον Πίρσον και κάνει το 2-0.

55' ΓΚΟΛ (1-2): Φοβερό γκολ για τον Εργοτέλη από τον Ρομάνο, με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

58' Ο Ορμπάιθ με φοβερή μπαλιά βρήκε τον Αμπντούν από τα δεξιά που γύρισε τη μπάλα όμορφα στον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός έκανε το πλασέ, όμως ο Πίρσον έδιωξε πάνω στη γραμμή!

76' ΓΚΟΛ (1-3): Τοροσίδης και Χολέμπας δεν μπόρεσαν από καλή θέση να σουτάρουν, η μπάλα όμως πήγε στον Μαρκάνο που μόνος του με δυνατό πλασέ νίκησε τον Πίρσον.

83' Καλό σουτ του Τζούνιορ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα άουτ.

85' Ο Παπαδόπουλος έδιωξε κάπως άτσαλα τη μπάλα και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ.

85' ΓΚΟΛ (2-3): Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιοβάνοβιτς γύρισε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Ρομάνο με κεφαλιά μέιωσε το σκορ!

90' Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Χαβίτο που γύρισε στην περιοχή για τον Τζιμπούρ, όμως η μπαλιά του ήταν τραγική.

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου