Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η CIA γνώριζε για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους


Μια από τις πλέον διάσημες θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και μάλιστα από ιδιαίτερα αξιόπιστα χείλη! Ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Ρίτσαρντ Κλαρκ αποκάλυψε ότι η CIA γνώριζε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Κλαρκ ισχυρίζεται ότι ο τότε αρχηγός της CIA, Τζόρτζ Τένετ, καθώς και δύο στενοί του σύμβουλοι, είχαν πληροφορηθεί από τον Ιανουάριο του 2000 πως δύο Σαουδάραβες τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στη νότια Καλιφόρνια και προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον στόχων σε αμερικανικό έδαφος. Αντί να δράσουν όμως, επέλεξαν να τους στρατολογήσουν για λογαριασμό της CIA. Όταν το σχέδιο τους ναυάγησε, σύμφωνα με τον Κλακρ, έκαναν τις κατάλληλες μεθοδεύσεις ώστε το θέμα να μη γίνει γνωστό στο Λευκό Οίκο και να μην κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και όλα όσα θα μπορούσαν να τους προσάψουν.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Ρίτσαρντ Κλαρκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε, για ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την ημέρα της επετείου, ενώ το θέμα ανέδειξε ο ενημερωτικός ιστότοπος «Daily Beast».

Αν και ο Κλαρκ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο πρώην αρχηγός της CIA, πήρε την απόφαση για τη συγκάλυψη, επιμένει πως και βάσει της κοινής λογικής μονάχα ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Η CIA, διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους. Ωστόσο, και η ίδια η υπηρεσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια κατώτερα στελέχη να είχαν πληροφορίες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου