Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Φουλάρει για χαφ

Φουλάρει για χαφ

Έχει διαλέξει το ρόστερ του ο Βαλβέρδε

Προβληματισμό έφερε η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο χθεσινό φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα (0-0), παρά τις θετικές εμφανίσεις των Φέισα και Γέστε.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είδε την ομάδα του να δημιουργεί φάσεις, ενώ υπήρχε και δυσλειτουργία στο κέντρο με την αποχώρηση του Αριέλ Ιμπαγάσα, κάτι που αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» για να κλείσει μέσος.

Ούτε μια φορά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός προς της εστία του ΠΑΣ Γιάννινα ο Ολυμπιακός, παρουσιάζοντας δείγματα δυσλειτουργίας και κακής κυκλοφορίας στον άξονά του, όπου με την απουσία του Ιμπαγάσα (αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο γόνατο), έδειξε ότι έχει πρόβλημα στην ανάπτυξή του. Θετικές κρίνονται οι πρώτες εμφανίσεις των Φέισα και Γέστε, οι οποίοι έδειξαν ψήγματα του ταλέντου τους, ωστόσο η απουσία μέσου ήταν εμφανής.

Το «καμπανάκι» που χτύπησε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πέρασε απαρατήρητο και από σήμερα κιόλας αναμένεται να ενταθούν οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της απόκτησης αμυντικού χαφ. Στη λίστα του Ισπανού τεχνικού την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ένας ποδοσφαιριστής που καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις του προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδας, αφού τον ξέρει από την κοινή τους θητεία στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Πόντους, επίσης, συνεχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερους ο Χασάν Γεμπντά της Μπενφίκα. Ο Αλγερινός χαφ βρίσκεται ένα «κλικ» πίσω από τον 32χρονο Ισπανό και με τον χρόνο να είναι υπέρ του Ολυμπιακού, η περίπτωσή του αυξάνει πιθανότητες να ολοκληρωθεί. Οι «αετοί» δεν τον υπολογίζουν για την ερχόμενη σεζόν και θα αποφασίσουν τελικά να τον παραχωρήσουν δανεικό ή να μειώσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Μάλιστα, σε περίπτωση που φύγει τελικά ο Ουρτάδο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποκτηθεί μαζί με τον Ορμπάιθ.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις

Οι δύο προαναφερθέντες, όμως, δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις που εξετάζουν στου Ρέντη. Στη λίστα των Πειραιωτών υπάρχουν και άλλες λύσεις, οι οποίες δεν είναι όμως, για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά στις πρώτες επιλογές. Ο Μουντιγκάι της Μπολόνια είναι μια αξιόλογη περίπτωση, έχει βελγικό διαβατήριο και «γεμάτες» χρονιές στη Serie A, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις των «ροσομπλού» κρίνονται υπερβολικές.

Επίσης, κινήσεις έχουν γίνει και για τον Μουντάρι από την Ίντερ, ο οποίος αν αποκτηθεί, θα αποτελέσει τη μεταγραφή-«βόμβα» που θέλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό. Μια τέτοια μεταγραφή, όμως, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι από τη στιγμή που οι «νερατζούρι» αξιώνουν 5 εκατομμύρια ευρώ για την πώλησή του, με αποτέλεσμα ο δανεισμός να είναι η μοναδική εφικτή λύση.

Το ρόστερ του Βαλβέρδε

Τους παίκτες που θα συμπεριλάβει στο 25μελές ρόστερ, με το οποίο θέλει να δουλεύει την επόμενη σεζόν, φαίνεται πως έχει διαλέξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός έχει τσεκάρει όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του στην προετοιμασία και έχει κάνει το πλάνο του για την ερχόμενη σεζόν. Βαλεριάνος και Παπάζογλου φαίνεται να κερδίζουν μία θέση στο ρόστερ, αφού έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, με τις επιδόσεις τους σε προετοιμασία και φιλικά. Αντίθετα με τους δύο Έλληνες, ο Σουμπίνιο αναμένεται να «κοπεί» και να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, ενώ αμφίβολος είναι ο Αλεξάντερ Κάταϊ. Ο Σέρβος είχε ξεκινήσει καλά, αλλά σε αντίθεση με τον Πέταρ Γκρμπιτς, ο οποίος κερδίζει μία θέση, ίσως δεν συμπεριληφθεί.

Λεάντρο και Βάντερσον, επίσης, δεν υπολογίζονται ενώ πιάνουν και θέσεις ξένων και θα δοθούν δανεικοί. Ο Νικλητσιώτης οδεύει προς Ολλανδία, οι Σοϊλέδης, Κατσικογιάννης, Βασιλόγιαννης και Ν. Παπαδόπουλος πάνε για δανεικοί σε ελληνικές ομάδες, όπως και ο Νέμεθ. Στον «αέρα» βρίσκεται και η περίπτωση του Ρόμενταλ, ο οποίος έχει κληθεί και σε απολογία από τη διοίκηση για τις δηλώσεις του σε Μέσα της Δανίας.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου