Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

«Περιμένω…»

«Περιμένω…»

Αύριο αναμένεται η τελική κατάληξη

Στάση αναμονής τηρεί ο Αντρέ Κάστρο στο θέμα της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε στη Sportday.

Οι «πράσινοι» έχουν έρθει σε συμφωνία τόσο με τον παίκτη όσο και με την Πόρτο, αλλά περιμένουν να «κλείσει» ο Νταμιέν Πλεσί σε ομάδα, ώστε να αποδεσμευθούν από το συμβόλαιο των 500.000 ευώ που έχει και να ολοκληρώσουν την απόκτηση του Πορτογάλου χαφ.

Τη Δευτέρα θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, τελική κατάληξη (θετική ή αρνητική) στην περίπτωση του 23χρονου χαφ.

«Γνωρίζω τον θόρυβο που γίνεται στην Αθήνα. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να περιμένω την Πόρτο. Δεν μου έχουν πει τίποτα ακόμα από την ομάδα μου για το πού θα πάω» δήλωσε ο Κάστρο σε επικοινωνία που είχε με τη Sportday. Η περίπτωσή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος και με τον ίδιο έχει συμφωνήσει, αλλά και με τους «δράκους», πρόθεση των οποίων είναι να συνεχίσει την καριέρα του ο ποδοσφαιριστής τους δίπλα στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Με την νταμπλούχο Πορτογαλίας να ρίχνεται σήμερα στη μάχη του πρωταθλήματος, όλα δείχνουν πως τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει οριστικά η όλη υπόθεση.
Από την άλλη πλευρά, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της Σπόρτινγκ Χιχόν. Οι Ισπανοί παρά το γεγονός ότι έχουν αναγνωρίσει πως φαβορί για τον παίκτη είναι ο Παναθηναϊκός, περιμένουν υπομονετικά τις εξελίξεις. Ξέρουν ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ τους και όσο δεν «κλείνει» ο Κάστρο στην Ελλάδα, κερδίζουν πόντους για την επιστροφή του σε αυτούς. Βέβαια, είναι σαφές ότι ο 23χρονος χαφ θα συμβαδίσει με την επιθυμία της Πόρτο, η οποία θέλει να τον δει ντυμένο στα πράσινα, αν και ο ίδιος φαίνεται να τείνει προς την Primera Division.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, τον πιο σημαντικό ρόλο στην απόκτηση του Κάστρο παίζει πλέον ο Νταμιέν Πλεσί. Ο Γάλλος βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Ίνγκολσταντ, αν και υπάρχει ακόμα διαφορά στο οικονομικό μεταξύ τους. Το «τριφύλλι» από την πλευρά του πιέζει τον παίκτη, ο οποίος γνωρίζει ότι στην Ελλάδα δεν θα πάρει καμία ευκαιρία και ουσιαστικά θα χάσει μία σεζόν, κάτι που στα 23 του χρόνια δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ο Πλεσί δεν έχει πλέον αντιρρήσεις να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και αν βρεθεί λύση στο οικονομικό, ίσως υπάρξει και εντός της ημέρας συμφωνία.

Άλλος Παναθηναϊκός με Μακάμπι

Ένα βελτιωμένο Παναθηναϊκό, σε σχέση με αυτόν που αντιμετώπισε την Οντένσε θέλει να παρατάξει κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής κάνει συνεχή «σεμινάρια» στους παίκτες του για το παιχνίδι των Ισραηλινών, τονίζοντάς τους τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της προσεχούς αντιπάλου τους.

«Είναι ομάδα που παίζει επιθετικά κι έχει επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Σκόραρε συχνά στα παιχνίδια της, αλλά με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους. Είναι δυνατή και δείχνει πιο ποιοτική ομάδα από την Οντένσε, οφείλουμε να προσέξουμε» τόνισε ο 65χρονος τεχνικός.

Ο Φερέιρα θέλει να παρουσιαστούν οι παίκτες του με καλύτερη συνεργασία στην άμυνα και συνεχείς αλληλοκαλύψεις ώστε να μην κινδυνέψει από την πολύ δυνατή επιθετική γραμμή της Μακάμπι. Επίσης, καλύτερες αντιδράσεις περιμένει στις στημένες φάσεις για να μην δεχθούν οι παίκτες του γκολ σαν το πρώτο της Οντένσε στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, όπου έγιναν συνεχή λάθη.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο Φερέιρα προτίθεται να ξεκινήσει τους Τζόρβα, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλο, Βιτόλο, Κατσουράνη, Νίνη, Λέτο, Κουίνσι και Τοτσέ, κρίνοντας τον Ισπανό χαφ σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας και στηριζόμενος στην ταχύτητα των Κουίνσι και Λέτο για την αντεπίθεση.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου