Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κάνε το θαύμα σου... Πλεσί!

Κάνε το θαύμα σου... Πλεσί!

 

 

Σε τεντωμένο σκοινί η επιβίωση του συλλόγου

Οι μέρες περνούν, ο Πλεσί δεν υπογράφει στην Ίγκολσταντ και ο Αντρέ Κάστρο, συνεπακόλουθα, παραμένει «άπιαστο όνειρο» για τον Παναθηναϊκό. Με την υπόθεση να έχει αρχίζει να κουράζει τόσο τον κόσμο της ομάδας, όσο πιθανότατα και τον ίδιο τον Πορτογάλο, οι «πράσινοι» καλούνται είτε να προσευχηθούν να γίνει το… θαύμα με τον Πλεσί, είτε να κάνουν την υπέρβαση και να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή της Πόρτο.

Αρχικά ο Γάλλος αμυντικός μέσος δεν ήθελε να αγωνιστεί σε ομάδα της β’ Γερμανίας, ενώ στη συνέχεια προέκυψε θέμα και με το οικονομικό. Όπως φαίνεται, ο Πλεσί, ο οποίος αμείβεται με περίπου 350.000 ευρώ (καθαρά) ετησίως, «κλωτσάει» στα σαφώς λιγότερα χρήματα που του προσφέρει η εκ των ουραγών της Τσβάιτελιγκα.

Κι αν κάποιος χρησιμοποιήσει το επιχείρημα πως αν δεν πει το «ναι», θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, πράγμα που δεν θέλει κανένας ποδοσφαιριστής, υπάρχει και η αντίθετη άποψη.

Από το 2007 μέχρι σήμερα, ο Πλεσί έχει παίξει σε εφτά παιχνίδια όλα κι όλα, οπότε μάλλον δεν θα του είναι ιδιαίτερα δύσκολο να «κάτσει» άλλη μια σεζόν πάνω στο συμβόλαιό του, προτιμώντας το χρήμα από τη… δόξα. Εφόσον δεν συμβεί το… «θαύμα», πράγμα επίκαιρο λόγω των ημερών, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση. Να αποφασίσει δηλαδή να πάρει τον Κάστρο, ποντάροντας σε είσοδο στους ομίλους του Europa League και μια αξιοπρεπή πορεία που όχι μόνο θα αποκαταστήσει κάπως το πληγωμένο του γόητρο αλλά θα φέρει και χρήματα στο ταμείο του συλλόγου.

Βέβαια, με την παρούσα οικονομική κατάσταση και δεδομένης της άρνησης των μετόχων να βγουν μπροστά, ένας πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη σημαίνει πως τα ρευστά διαθέσιμα αρκούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πράγμα που σημαίνει πως αν χαθεί η… ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου, οι «πράσινοι» θα ψάχνουν ξανά και τότε ένα θαύμα, που αυτήν τη φορά δεν θα αφορά την απόκτηση ή όχι ενός ποδοσφαιριστή, αλλά την ίδια την επιβίωση του συλλόγου, στα στάνταρντς -έστω- που βρίσκεται σήμερα…

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου