Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη»


«Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη»

Άρθρο Σόιμπλε και Μπαρουέν στους Financial Times

Βέβαιοι πως το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής αποτρέπει το να γίνει η κρίση χρέους της Ελλάδας κρίση που θα μπορούσε να βλάψει συνολικά την ευρωζώνη δηλώνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας Φρανσουά Μπαρουάν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε άρθρο τους στους Financial Times με τίτλο «Το σχέδιό μας θα σώσει την Ελλάδα και θα προστατεύσει την Ευρώπη».

«Αλλά δεν είμαστε αφελείς. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη απαιτεί υπομονή, μεγάλη αντοχή και όραμα», αναφέρουν οι δύο υπουργοί.

«Η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Το θέμα του χρέους της Ελλάδας και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα, προκειμένου το χρέος της να καταστεί βιώσιμο και η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης» υπογραμμίζουν.
«Με δεδομένη τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, χώρες της Ευρωζώνης, από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα προσφέρουν νέα χρηματοδότηση λόγω της δυσκολίας της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές» επισημαίνουν, κάνοντας λόγο για συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για να υποστηρίξουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

«Θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, η οποία είναι η βάση της ευημερίας μας», καταλήγουν.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου