Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Έρχεται η... νέα λίγκα!


Ως γνωστόν, η συνεργασία της UEFA με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) λήγει το 2014.

Το τέλος της συνεργασίας δίνει το δικαίωμα στις ομάδες να μπορούν να αποφασίζουν αν θα συμμετάσχουν στο Champions League, ενώ τότε θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αν οι ποδοσφαιριστές τους θα αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις.

Εξάλλου, η ECA θεωρεί ότι δεν τηρήθηκαν πολλά από όσα είχαν συμφωνηθεί. Ούτε οι οικονομικές αποζημιώσεις για τη χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών, αλλά ούτε και η κατάρτιση των αγωνιστικών προγραμμάτων των διοργανώσεων εθνικών ομάδων ικανοποιούν τις απαιτήσεις των συλλόγων. Γι' αυτό και η εν λόγω ένωση είναι όσο ποτέ άλλοτε αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα κλειστό κλαμπ τύπου ΝΒΑ, αποδεσμευμένο πια από τις εθνικές και διεθνείς ομοσπονδίες.

Η ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα φαίνεται αυτήν τη στιγμή πιθανότερη από ποτέ. Με... μπροστάρισσες τις Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ και Τσέλσι, οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι σχεδιάζουν ένα πανευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που θα αφήνει απ' έξω τις παραδοσιακές διοργανώτριες αρχές.

«Και μόνο το γεγονός ότι η πρωτοπόρος σε αυτό εγχείρημα Μπάγερν εμφανίζεται τόσο αποφασισμένη διά του Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι είμαστε κοντά στη μεγάλη απόφαση» δήλωνε ανώνυμα στη χθεσινή «Guardian» στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της ECA. Και συμπλήρωσε: «Μετά το τέλος του μνημονίου συνεννόησης, δεν μας υποχρεώνει κανείς να συμμετέχουμε στις διοργανώσεις της UEFA και να δίνουμε παίκτες στις εθνικές ομάδες. Προεκλογικά (σ.σ.: τον περασμένο Μάρτιο) η UEFA μάς είχε δώσει πολλές υποσχέσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων μας, αλλά ακόμα περιμένουμε».

Πηγή: www.balleto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου