Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα?


Δεν απέκλεισε ο νεος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Ανέφερε πάντως πως μπορεί να προκύψουν μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, διευκρίνισε πως όλα τα προαναφερθέντα είναι πρόνοιες του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα τεθούν σε ισχύ μόνο σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπου τυχόν κριθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί πλεονάζον προσωπικό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε στην πολιτική μας προτεραιότητα τις απολύσεις». Παραδέχθηκε πάντως πως «μέσα από μία σειρά υποθέσεων μπορεί να φτάσουμε σε απολύσεις».

Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, ανέφερε πως ένα από τα βασικά του στοιχεία είναι η σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων. Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη πως το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα.

Επιπλέον, στο Μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου