Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Τούρκος αγοράζει... ελληνικά νησιά!


Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον τρία ελληνικά νησιά σχεδιάζει να αγοράσει Τούρκος μεγιστάνας, κατά τον οποίο, αν και άλλοι συμπατριώτες του αποκτήσουν νησίδες του Αιγαίου, η Τουρκία θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρώπη!

Πρόκειται για τον επιχειρηματία και πρόεδρο της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ινάν, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Zaman αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεσιτικά δίκτυα για την αγορά τριών εκ των νησίδων Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιώτισσα, Ναυσικά και Βουβαλώ, που καταλαμβάνουν έκταση από 10 χιλιάδες έως δύο εκατομμύρια τ.μ.

Ξενοδοχεία
Αναφέρει μάλιστα ότι σκοπεύει να χτίσει στα μικρά αυτά νησιά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ θέλει να τα συνδέσει ακτοπλοϊκώς με τα τουρκικά νησιά!

Πρόσφατα ο ίδιος αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό νησί (400 χιλ. τετραγωνικά) έναντι 35 εκατ. δολαρίων στα ανοικτά της Σμύρνης, όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο και βίλες.

Ο Φικρέτ Ινάν εκτιμά ότι το κόστος των ελληνικών νησίδων θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 20 εκατ. ευρώ και έχει την πρόθεση να επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα. Δεν αποκλείει επίσης το γεγονός να υπάρξουν αντιδράσεις στην Ελλάδα, δηλώνει ωστόσο σίγουρος για τη θετική στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στην πρόθεσή του...

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου