Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δεν απάντησε το υπουργείο σε ερώτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς



Απόρρητες χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις δαπάνες για αγορά των χημικών και των δακρυγόνων που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ για την διάλυση διαδηλώσεων.

Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ερώτησή τους που κατατέθηκε στη Βουλή πριν τρεις μήνες ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αρ. πρωτ. 7017/4/13618 - 20/07/2011) ήταν η εξής:

«Σε ό,τι αφορά στην κατάθεση των τιμολογίων αγοράς ποσοτήτων των αναφερομένων στις ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων υλικών μέσων και των συναφών οικονομικών στοιχείων (δαπανών, κόστους) σας πληροφορούμε ότι αυτά τηρούνται στα αρχεία των αρμόδιων Υπηρεσιών μας. Σημειώνεται όμως, ότι επειδή τα σχετικά στοιχεία είναι μείζονος σπουδαιότητας, καθότι σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια, αποτελούν δε διαβαθμισμένο υλικό (απόρρητα), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν γνώση τρίτα μη αρμόδια άτομα».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες μόλις ημέρες μετά τις βίαιες συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου, το κόστος των χημικών που χρησιμοποίησαν τότε τα ΜΑΤ άγγιζε τις 900.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου