Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε το μεγάλο «ντου» στο πετρέλαιο της Λιβύης
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άρχισαν ήδη τις επαφές με τους αντάρτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμφωνίες και συμβόλαια, γράφει η αυστριακή Die Presse.
Αν και οι αντικαθεστωτικοί επιθυμούν διακαώς να τιμωρήσουν τις κινεζικές εταιρίες εξαιτίας της αδράνειας του Πεκίνου, η εφημερίδα αναφέρει τα λόγια ενός Γερμανού επιχειρηματία ο οποίος δεν δείχνει να ανησυχεί για το γεγονός ότι το Βερολίνο απείχε από τη ψηφοφορία στον ΟΗΕ που εξουσιοδοτούσε τη στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Καντάφι. Όπως λέει: «Η καγκελάριος τα έχει ήδη ξεκαθαρίσει…».
Η Handelsblatt, από τη πλευρά της, θεωρεί ότι η θέση της Γερμανίας στον αγώνα δρόμου για το λιβυκό πετρέλαιο απειλείται.
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα θεωρεί πως η Τουρκία, η οποία υποσχέθηκε $300 εκατομμύρια σε βοήθεια προς τους αντάρτες, «έχει κερδίσει το παιχνίδι».
Η Ιταλία, που έχει κατασκευάσει μέρος των αντλιών πετρελαίου της Λιβύης βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά ο Σαρκοζί  αποκλείεται να δεχθεί η χώρα του να χάσει τη πρωτοκαθεδρία της από τις ιταλικές εταιρίες.

Όπως και να έχει, η Γερμανία θα τα βρει σκούρα, λέει η εφημερίδα. Με την απροθυμία της να βοηθήσει τους αντάρτες, η Γερμανία τα «χάλασε από την αρχή».

http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/687686/Wettlauf-um-Libyens-Oel?direct=634545&_vl_backlink=/home/index.do&selChannel=103
http://www.handelsblatt.com/
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου