Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εγγραφές πρωτοετών | Μπλοκάρονται από τις καταλήψεις;

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Παιδείας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από 12 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου. Οι καταλήψεις όμως, θα δημιουργήσουν πρόβλημα;
 Αυτή είναι η ερώτηση της βδομάδας. Αυτό που πρέπει να ξέρετε οι πρωτοετείς, είναι πως στα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν υπάρχουν νόρμες. Δεν ισχύει δηλαδή, πως αν συμβαίνει στο ένα πανεπιστήμιο θα συμβαίνει και στο άλλο. Υπάρχουν λοιπόν πλαίσια (στις συνελεύσεις κατεβαίνουν πλαίσια, με προτάσεις και αυτό με τις περισσότερες ψήφους κερδίζει) σε σχολές, στα οποία αναφέρεται διαφορετική συμπεριφορά για τις εγγραφές των πρωτοετών. Μπορεί δηλαδή, να είναι υπό κατάληψη, αλλά να γίνονται οι εγγραφές, επειδή έχει μπει αστερίσκος στο πλαίσιο. Επίσης μπορεί η εγγραφή σας, να γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Για αυτό εμείς προτείνουμε το εξής. Στις 12 του μηνός, περάστε μία βόλτα από τη σχολή σας, ρωτήστε τα παιδιά με τα μαλλιά (αν και σε αυτές τις καταλήψεις συμμετέχουν όλοι) που αράζουν στο προαύλιο και θα σας ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα!
Καλή αρχή!


Πηγή: neolaia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου