Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Υπέρ των ανοιχτών Πανεπιστημίων η νεολαία της ΔΗ.ΣΥ

Στην ανακοίνωση της νεολαίας, αναφέρεται:
«Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι η μόνη πολιτική νεολαία που από την πρώτη στιγμή με τη στάση της και την καμπάνια της τάχθηκε υπέρ των ανοιχτών σχολών σε όλη την Ελλάδα.
Αυτή της τη θέση την προασπίζει με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα, ενώ σε αντίθεση με άλλους δεν πιστεύει ότι η γενιά μας είναι φιμωμένη, αλλά ότι η γενιά μας, που ζει τον παλμό των εξελίξεων, έχει τη δύναμη να διεκδικήσει.


Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο αυθόρμητο κίνημα των Φοιτητών που αγωνίζονται για το αυτονόητο, τις Ανοιχτές Σχολές, ξεκάθαρα και χωρίς τους στρουθοκαμηλισμούς που παρατηρήθηκαν από αρκετούς αυτόκλητους θεματοφύλακες των ανοιχτών σχολών.

 Στηρίζουμε τα πλαίσια των ανεξάρτητων φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι με τη δυναμική παρουσία των φοιτητών σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις, θα επιτευχθεί το άνοιγμα των σχολών και η επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα.

Ήρθε η ώρα να επικρατήσει η κοινή λογική και όχι η λογική των μικροκομματικών συμφερόντων. Η λογική που θέλει ένα ανοιχτό Πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από αγκυλώσεις και φραγμούς που το κρατούσαν δέσμιο όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα Πανεπιστήμιο το οποίο θα προάγει τη γνώση και την έρευνα και όχι ένα πανεπιστήμιο αρένα συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων».


Πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου