Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ες αύριον τα σπουδαία

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τα οποία συνεδρίαζε σήμερα η ίδια επιτροπή χωρίς όμως να καταλήξει σε κάτι ανακοινώσιμο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίμησε να αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για να επιτεθεί εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να κάνει καμία νύξη για τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία φέρεται να περιλαμβάνουν νέα εισπρακτικά μέτρα καθώς και απολύσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών στο δημόσιο, ενώ υποστήριξε για άλλη μια φορά το χαράτσι που αφορά την επιβολή φόρου στα ακίνητα λέγοντας ότι είναι βαρύ αλλά δίκαιο και πως θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις ανάγκες του 2011.
Το "θρίλερ" με τη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής είχε ξεκινήσει από χθες το απόγευμα. Είχε προηγηθεί σε δραματικούς τόνους η ματαίωση του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και η σκλήρυνση της στάσης των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του eurogroup - ecofin.
Χαρακτηριστικότερη όλων ήταν η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα της Γερμανίας για να τα ακούσει η Αθήνα. Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η καταβολή της 6ης δόσης θα γίνει μόνο αν υπάρξει σύμφωνη γνώμη της τρόικας.
Αυτό που είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος ήταν ότι κατά την αυριανή τηλεδιάσκεψη τουμε τους επικεφαλής της τρόικας θα εξειδικευτούν τα μέτρα που αποφασίστηκε να ληφθούν κατά τη σύσκεψη της διευρυμένης Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
"Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις κρίσιμες αποφάσεις: Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, εξαπολύοντας ταυτόχρονα  επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι  ένοιωσε "οδυνηρή έκπληξη" με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, όταν,μάλιστα όπως επισήμανε, είχε την ίδια ενημέρωση με εκείνη που έχει ο πρωθυπουργός για την κατάσταση.
"Καθετί που λέγεται έχει οδυνηρές συνέπειες για το εισόδημα του κάθε Έλληνα πολίτη...Εάν πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να πάει και να γοητεύσει τους συνομιλητές του, με τις προτάσεις του για μείωση της φορολογίας, νομίζω ότι δεν έχει καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος ερωτηθείς για το εάν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα απάντησε ότι πρέπει να εφαρμοσθούν συγκεκριμένες πολιτικές όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο "ψηφισμένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι νόμος του κράτους και  που πρέπει να εξειδικευθούν και κάποια από αυτά πρέπει να επιταχυνθούν" προκειμένου όπως τόνισε να πάψει να εκβιάζεται η χώρα. 


Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου