Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταγραφικός... χαμός στο Νησί



Η μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον... χαμό που έγινε στην τελευταία ημέρα με ένα σωρό μετακινήσεις! Η Άρσεναλ έκλεψε την παράσταση με Μπεναγιούν και Αρτέτα. Επέστρεψε στο «Άνφιλντ» ο Μπέλαμι, τον δρόμο του Φερνάντο Τόρες ακολούθησε ο Μεϊρέλες.

Άρσεναλ


Η Άρσεναλ ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, αφού ήταν η ομάδα που απέκτησε τους περισσότερους παίκτες μετά τις αποχωρήσεις των Φάμπρεγας και Νασρί. Αρχικά οι «κανονιέρηδες» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αντρέ Σάντος από τη Φενερμπαχτσε, για να ακολουθήσει ο Μερτεζάκερ της Βέρντερ Βρέμης. Ο Αρσέν Βενγκέρ όμως δεν σταμάτησε εδώ, αφού λίγο πριν από τη λήξη έκανε διπλό χτύπημα, πρώτα με τον Μπεναγιούν τον οποίο απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι, και στη συνέχεια με τον Μίκελ Αρτέτα της Έβερτον. Αντίθετα, εκτός ομάδας έμεινε ο Μπέντνερ, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Σάντερλαντ.


Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο μεταγραφικό παζάρι και αποφάσισε να επαναφέρει τον Κρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Επίσης, ο Κένι Νταλγκλίς έδειξε την πόρτα της εξόδου τόσο στον Ενγκόγκ που μετακόμισε στην Μπόλτον, όσο και στον Μεϊρέλες που πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι. Τέλος, δανεικός στη Λιλ παραχωρήθηκε ο Τζο Κόουλ.

Τσέλσι

Μεγάλος πόθος της Τσέλσι ήταν ο Λούκα Μόντριτς, αλλά από τη στιγμή που και η νέα πρότασή της έπεσε στο κενό, κινήθηκε άμεσα και απέκτησε τον Ραούλ Μεϊρέλες από τη Λίβερπουλ. Ο Πορτογάλος μέσος ζήτησε μεταγραφή και οι δύο ομάδες τα βρήκαν σε όλα έναντι 17 εκατ. ευρώ, με τον ίδιο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Επίσης οι «μπλε» αποφάσισαν να δώσουν αρκετούς δανεικούς, όπως τον Κακουτά στην Μπόλτον και τον Πάτρικ φαν Άανχολντ στη Γουίγκαν.

Τότεναμ

Ο Χάρι Ρέντναπ αποφάσισε να διώξει τη... σκαρταδούρα από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» κι έτσι έστειλε πακέτο στην Άστον Βίλα τους Άλαν Χάτον και Ζερμαίν Τζίνας, με τον πρώτο να υπογράφει για τέσσερα χρόνια και ο δεύτερος δανεικός για έναν χρόνο. Επίσης την πόρτα της εξόδου είδαν και οι Κράουτς και Παλάσιος, οι οποίοι πήγαν πακέτο στη Στόουκ Σίτι. Η μοναδική κίνηση των «πετεινών» ήταν η απόκτηση του Σκοτ Πάρκερ από τη Γουέστ Χαμ.

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Όουεν Χάργκριβς, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την αιώνια αντίπαλο Γιουνάιτεντ. Από την πλευρά του ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, αφού δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα των μεταγραφών.

Φούλαμ

Η Φούλαμ κατάφερε να προβεί σε τριπλό μεταγραφικό χτύπημα, αφού αρχικά απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τον Ζντένεκ Γκριγκέρα από τη Γιουβέντους, ενώ στη συνέχεια και ύστερα από μάχη με τη Νιούκαστλ ανακοίνωσε τον Νταβίντ Ρουίς από την Τβέντε έναντι 12 εκατ. ευρώ καθώς και τον Ορλάντο Σα από την Πόρτο.

Έβερτον

Δύο μεταγραφές της τελευταίας στιγμής για την Έβερτον η οποία απέκτησε τους Ντρέντε και Στρακουαλούρσι από Ρεάλ Μαδρίτης και Τίγκρε, την ώρα που αποχώρησαν οι Μπέκφορντ (Λέστερ) και Γιακούμπου (Μπλάκμπερν).
Άστον Βίλα
Πακέτο» από την Τότεναμ πήρε η Άστον Βίλα! Οι «χωριάτες» ανακοίνωσαν την απόκτηση των Άλαν Χάτον και Ζερμέιν Τζίνας, με τον πρώτο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και τον δεύτερο να μετακομίζει στο «Βίλα Παρκ» ως δανεικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου