Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Φινλανδία - Ελλάδα 61-81

Οι διεθνείς μας για ακόμα ένα παιχνίδι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκαν της Φινλανδίας με 81-61.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρότι έκαναν αρκετά λάθη, στο τρίτο και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο επέβαλαν την κυριαρχία τους, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα με συνοπτικές διαδικασίες.
Από τους διεθνείς μας ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς σημείωσε 19 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Νίκος Ζήσης. Για τους Φινλανδούς ο Κόπονεν πέτυχε 21 πόντους, έχοντας 4/6 τρίποντα.

Η Εθνική μας αύριο (2/09) θα ξεκουραστεί, καθώς το επόμενο παιχνίδι της είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (3/09, 18:00) απέναντι στα Σκόπια, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να στοχεύει στο 3/3 στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Ο αγώνας:

Η Εθνική μας άρχισε το παιχνίδι με τους Νικ Καλάθη, Νίκο Ζήση, Αντώνη Φώτση, Κώστα Παπανικολάου, Γιάννη Μπουρούση και με τον νεαρό γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε το 2-0 στο παιχνίδι. Οι Φινλανδοί δεν στάθηκαν τυχεροί, καθώς στα πρώτα λεπτά ο Μουούρινεν υπέστη μυικό τραυματισμό και βγήκε από το παιχνίδι.

Στα περίπου δύο λεπτά χωρίς καλάθι έδωσε τέλος ο Γιάννης Μπουρούσης (6-0) για να απαντήσουν άμεσα οι Φινλανδοί, πετυχαίνοντας τους πρώτους τους πόντους στην αναμέτρηση (6-2). Η Φινλανδία θέλησε να αντιδράσει και με 4 διαδοχικούς πόντους του Λι κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, όμως οι Μπουρούσης, Φώτσης, Ζήσης έκαναν γρήγορα - γρήγορα το 12-6.

Τα πράγματα συνέχισαν να μην πηγαίνουν καλά για τους Φινλανδούς, καθώς ο Ράνινκο (5') έπειτα από μία προσπάθεια του Καλάθη γύρισε το γόνατο του και κάθισε και εκείνος στον πάγκο... Παρόλα αυτά, η Φινλανδία δεν τα παράτησε και με τρίποντο του Σαλίν μείωσε σε 14-9. Η Εθνική μας, πάντως παρά τα πολλά λάθη, στα οποία υπέπεσε (7 στο α' δεκ.) έκλεισε την περίοδο μπροστά στο σκορ με 14-20.

Διατήρησε το προβάδισμα παρά τα λάθη

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Μούουρινεν, Ράνινκο θα επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά ο Μπράμος θα πετύχει το 22-14 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου είχε ήδη πετύχει 8 πόντους από λάθη των Φινλανδών, ενώ εκείνοι μόλις δύο... Στο 13' ο Βασιλειάδης θα κάνει το 17-24 και θα ανεβάσει για πρώτη φορά την διαφορά στους 7 πόντους.

Οι διεθνείς μας συνέχισαν να μην έχουν καθαρό μυαλό και να πέφτουν σε λάθη (10λ. σε 13 λεπτά), με την Φινλανδία να σημειώνει με καλάθι και εύστοχη βολή του Χαφ το 22-24. Ο Μπουρούσης με τέσσερις πόντους στο 15' έκανε το 26-33, αναγκάζοντας τον Χένρικ Ντέτμαν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το εικοσάλεπτο η Εθνική με 2/2 βολές του Νίκου Ζήση ανέβασε την διαφορά στους δέκα πόντους. Οι Φινλανδοί δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, καθώς έχαναν πολλά ριμπάουντ και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με προβάδισμα 9 πόντων (41-32), έπειτα από τρίποντο του Ράνινκο, ο οποίος μείωσε για τους Φινλανδούς.

Ανέβασαν στροφές...

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλησε να πιέσει για να "καθαρίσει" το παιχνίδι, κάνοντας με τον Ζήση το 45-32. Ο Κόπονεν, όμως με όμορφη προσπάθεια θα κάνει το 45-34 στο 23'. Στη συνέχεια ο Κώστας Κουφός θα κάνει το 51-36 για τους διεθνείς μας στο 27', ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Εθνική μας έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και με εύστοχο τρίποντο του Κώστα Καϊμακόγλου πέτυχε το 54-41 για τους διεθνείς μας στο 28'. Έτσι και έπειτα από ένα κόψιμο του Παπανικολάου στον Βίρτανεν η ομάδα του Ηλία Ζούρου έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 44-57.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, η Φινλανδία προσπάθησε να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να γυρίσει την εις βάρος της διαφορά, όμως ο Κώστας Βασιλειάδης με όμορφη προσπάθεια έκανε το 47-61 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ στο 33' ο Νίκος Ζήσης θα κάνει το 64-50.

Στη συνέχεια οι διεθνείς μας επέβαλαν τον ρυθμό τους, ανέβασαν ακόμα περισσότερο την διαφορά και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα με 81-61 διπλασιάζοντας τις νίκες τους στο Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-41, 44-57, 61-81.

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Νίκολα 1, Μουούρινεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Σαλίν 6(2), Κοτί 1, Κόπονεν 21(4), Μακαλάινεν, Μότολα 5(1), Βίρτανεν 6(2), Ράνινκο 1.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 19, Ζήσης 14, Βασιλειάδης 5(1), Καλάθης 6, Φώτσης 9(1), Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Μπράμος 9(2), Κουφός 7, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6(1).


Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου