Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

«Εκλογές το 2013»

«Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013. Τότε θα κρίνουν τη σωστή διάσταση του ιστορικού και εθνικού έργου που έχουμε προσφέρει στη διάρκεια αυτής της θητείας» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Και όσοι έχουν επενδύσει σε μικροπολιτικά οφέλη και στον πόνο θα τους έλεγα να μη βιάζονται. Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013», επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στις τράπεζες λέγοντας ότι η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις τράπεζες δεν είναι λευκή επιταγή. «Απαιτούμε μόλις εξομαλυνθούν οι περιστάσεις να παίξουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο στην ελληνική οικονομία. Και ας γνωρίζουν οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών ότι δε θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη που παρέχουμε στο τραπεζικό σύστημα».

Ο γ. Παπανδρέου προανήγγειλε ότι το 2013 θα ξεκινήσει μια ριζική, συντακτικού τύπου διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ μέσα στο 2012, όπως είπε, θα γίνει το επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ευθέως στην πρόσφατη κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης και τρόικας, εμμέσως ωστόσο σημείωσε ότι «η Ευρώπη μόνο της λιτότητας δεν έχει μέλλον. Χρειάζεται αναπτυξιακή στρατηγική».

Την ώρα, που ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε στήριξη στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μια μερίδα στελεχών της ΠΑΣΠ στις πίσω θέσεις φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το άσυλο».

Πηγή: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου