Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Οι 12 τύποι που θα συναντήσετε οπωσδήποτε στο πανεπιστήμιο




Καλώς ήρθατε στο πανεπιστήμιο: ένα παγκόσμιο φαινόμενο από απομονωμένες κοινότητες, η κάθε μία με το δικό της ανεξάρτητο αναπτυσσόμενο “οικοσύστημα”. Η χώρα και η γλώσσα μπορεί να διαφέρουν, το περιβάλλον και η αρχιτεκτονική μπορεί να έχουν διαφορετικές φόρμες, όμως οι άνθρωποι που βρίσκονται σ’ αυτό πόσο όμοιοι είναι!
Ίσως είναι λάθος να ταξινομείς ή να χαρακτηρίζεις με στερεότυπα την ακαδημαϊκή κοινότητα, που είναι γεμάτη με τόσο πολύτιμα ξεχωριστά άτομα αλλά είναι πολύ εύκολο και πολύ διασκεδαστικό.


1. The Hipster

The Hipster (Getty Images)

Ίσως ο πιο διάσημος από τους πολλούς τύπους που θα συναντήσετε στο πανεπιστήμιο, είναι ένα πλάσμα τόσο μοντέρνο και ακόλουθος της μόδας που όλοι τους έχουν το ίδιο απίστευτο μαλλί, γελοίο μακιγιάζ ματιών και διόλου κολακευτικό ντύσιμο το 80% απ´αυτούς, τους αρέσουν τα ίδια περίεργα house folktronica συγκροτήματα, και πηγαίνουν στα ίδια pop-ska-rave parties.

2. O συγκάτοικος που δεν βγαίνει ποτέ έξω

O συγκάτοικος που δεν βγαίνει ποτέ έξω (Getty Images)

Α, πανεπιστήμιο! Η εποχή να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο από τις “χειροπέδες” του σχολείου, των γονιών, τη ζωή της μικρής πόλης, να ανοίξεις το μυαλό σου, να συναντήσεις καινούργιους ανθρώπους, να αποδεχθείς καινούργιες κουλτούρες και να ζήσεις πραγματικά! Ή στην περίπτωση του Συγκάτοικου που δεν Βγαίνει Ποτέ Έξω, να σέρνεσαι μεταξύ καναπέ, κουζίνας και κρεβατοκάμαρας, με πρησμένα μάτια από το να κοιτάς σε οθόνες, με ένα τηλεκοντρόλ ή ένα ποντίκι σε απόσταση αναπνοής από το χέρι.

3. Ο “Φτιαγμένος”

Ο “Φτιαγμένος” (Getty Images)

Εάν βρίσκεστε στα μισά του πρώτου χρόνου σας και δεν έχετε συναντήσει ακόμα τον “φτιαγμένο”, είναι καιρός να ρίξετε μία ματιά στον εαυτό σας. Μήπως κοιμάστε αργά; Μήπως απολαμβάνετε να περνάτε τα απογεύματα με τους συγκάτοικούς σας αναπολώντας την pop κουλτούρα από την παιδική σας ηλικία ή να συζητάτε πως μία φανταστική πολεμική φιγούρα μπορεί να τα καταφέρει στη μάχη απέναντι σε μία άλλη;
Φεύγετε καθόλου από το σπίτι; Έχετε παρατηρήσει μία περίεργη γλυκιά μυρωδιά που υπάρχει στον αέρα; Τότε φίλε μου, μπορεί και να έχετε υποκύψει σε περίεργες ουσίες…
Προσφορές

4. O Γλοιώδης Λέκτορας

O Γλοιώδης Λέκτορας (Getty Images)

Νεαρές μου προσέχετε. Ένα αρπακτικό παραμονεύει σε σκοτεινούς χώρους διαλέξεων και απόμερα γεμάτα βιβλία γραφεία. Με την ικανή του γλώσσα υφαίνει έναν ιστό από εσωτερική ποίηση και προσεγμένη κολακεία στον οποίο θέλει να παγιδέψει τα αφελή νεαρά θηλυκά. Μην τον φοβάστε. Όπως ο Λέοναρντ Κοέν, θέλει να αγγίξει το τέλειο σώμα σας με το μυαλό του.

5. Ο τύπος που αφήνει μια χρονιά από βαρεμάρα

Ο τύπος που αφήνει μια χρονιά από βαρεμάρα (Getty Images)

“Και ναι, πήρα ένα χρόνο off πριν πάω στο πανεπιστήμιο, ναι, για να διευρύνω τη σκέψη μου. Πήγα στην Τανζανία και στην Κένυα και μετά ταξίδεψα και, ναι, ήταν υπέροχα, ο κόσμος που γνώρισα, καταλαβαίνεις; Θέλω να πω, ξέρουν πως να απολαμβάνουν τη ζωή, ακόμα κι αν έχουν τόσα λίγα, ήταν πραγματικά, ταπεινά. Μάλιστα μία φορά…”

6. Ο Ακαδημαϊκός με την Δημοσιευμένη Δουλειά

Ο Ακαδημαϊκός με την Δημοσιευμένη Δουλειά (Getty Images)

Ξέρεις, έχει γράψει 27 βιβλία. Πέντε από τα οποία τυπώνονται ακόμα. Δουλειές του έχουν εκδοθεί σε 49 εφημερίδες σε ολόκληρο τον κόσμο και θεωρείται ο κορυφαίος ειδικός στις αρρώστιες του παχύ εντέρου της Βακτριανής καμήλας και του ρόλου που έπαιξαν στην ελισαβετιανή ποίηση. Και μάλιστα, παρόλα αυτά, εκείνος πρέπει να συνεχίσει να διδάσκει φοιτητές, αυτούς τους απαίσιους κουφιοκέφαλους νεαρούς ανθρώπους που έρχονται στην τάξη κάθε χρόνο με την ατελείωτη σειρά τους από ερωτήσεις, ερωτήσεις, ερωτήσεις.

7. Ο Party Animal

Ο Party Animal (AP)

Πω πω φίλε! Αυτό το αγόρι (ή κορίτσι) είναι γεμάτη ζωή! Όπως ο αμίμητος Τζέιμς Μπελούσι στο ρόλο του Μπλούτο στο Animal House, είναι ένας αναρχικός, διασκεδαστικός σαματατζής έκφυλος που κάθε αγόρι θέλει να γίνει σαν κι αυτόν και κάθε κορίτσι θέλει να βγει μαζί του ραντεβού. Και ίσως, όπως ο Μπελούσι, θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται πως πρέπει να ηρεμήσει λίγο. Σοβαρά το λέμε φίλε. Διάβασε κανά βιβλίο, πιες λίγο χυμό πορτοκάλι ή πήγαινε για τρέξιμο.

8. Ο φιλόσοφος ποιητής

Ο φιλόσοφος ποιητής (Getty Images)

Αυτό το αγόρι ή κορίτσι έχει ξεκινήσει το μάθημα Εισαγωγή στην Κριτική Θεωρία ή το μάθημα της Φιλοσοφίας και, μιλάμε, το μυαλό τους έχει ανατιναχτεί! Αυτό είναι το άτομο που θα σε στριμώξει σ’ ένα πάρτι και θα σε αναγκάσει να ξεκινήσετε μία ειλικρινής συζήτηση για το αν η τοστιέρα είναι πραγματικά μία τοστιέρα και ποιο είναι αυτό το πράγμα που εμείς αποκαλούμε τοστιέρα” μέχρι να καταλήξεις να βάλεις το χέρι σου στην καυτή τοστιέρα ως δείγμα διαφυγής ή ανακούφισης. Να έχετε το νου σας για τον κοντινό συγγενή του Φιλόσοφου Ποιητή, που είναι ο Βασανισμένος Υπαρξιστής, που είναι αμέσως αναγνωρίσιμος από τον σηκωμένο γιακά του παλτού του και την πολυδιαβασμένη κόπια του Ο Ξένος του Αλμπέρ Καμί.

9. Ο Φοιτητής Superman

Ο Φοιτητής Superman (Getty Images)

Είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών, είναι ο εκδότης της εφημερίδας του πανεπιστημίου, είναι κορυφαίος σε κάθε μάθημα, είναι πραγματικά εκνευριστικός! Αφήστε με να σας συστήσω φίλοι μου στον Φοιτητή Superman! Προσπαθήστε να δείτε τα θετικά του στοιχεία, γιατί πριν βγει αυτή η δεκαετία θα έχει γίνει είτε Πρωθυπουργός είτε ένα παντελώς ψυχοπαθής.

10. Ο φοιτητής ακτιβιστής

Ο φοιτητής ακτιβιστής (Getty Images)

Αναρωτιέστε τι μπορεί να συνέβη στον ιδεαλισμό και το κοινωνικό δίκαιο, στην διεφθαρμένη κοινωνία του 21ου αιώνα; Η απάντηση είναι πως αυτός ο φοιτητής στερεότυπο έχει μονοπωλήσει τα πάντα γύρω απ’ αυτό το ζήτημα, κάνοντας δικιά του λαίμαρμα τη μία μετά την άλλη αιτία σαν ένας τρελαμένος ολιγαρχικός και παίρνοντας μέρος σε περισσότερες πορείες από την Λεγεώνα των Ξένων.

11. Το κοριτσάκι του μπαμπά

Το κοριτσάκι του μπαμπά (Getty Images)

Δεν χρειάζεται πραγματικά να πάει στο πανεπιστήμιο, αλλά είναι ένας τρόπος να περάσει το χρόνο της πριν γίνει και επίσημα κληρονόμος στα 21 της. Συχνά τη βρίσκει κάποιος να πασχίζει με την πολυπλοκότητα της σύγχρονης φοιτητικής ζωής, όπως είναι εάν το εάν θα πρέπει ή όχι να κρατήσει τον σοφέρ να περιμένει έξω από το αμφιθέατρο ή να βρει το κατάλληλο δερμάτινο ροζ χρώμα για να ταιριάξει με το card holder της βιβλιοθήκης, τη θήκη του laptop και τη κρεμαστή τσάντα της.

12. Ο τρομακτικός τύπος

Ο τρομακτικός τύπος (Getty Images)

Τον έχετε παρατηρήσει αυτόν τον τύπο; Ξέρετε, λέμε για εκείνον. Που κάθεται στο πίσω μέρος του αμφιθέατρου της σχολής και δεν μιλάει σε κανέναν. Ξέρω πως μάλλον γίνομαι αστείος τώρα, αλλά έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι περίεργο σ’ αυτόν; Ο τρόπος που παραμιλάει; Και αυτά τα κιάλια νυχτερινής όρασης; Μπορεί να είναι μόνο ιδέα μου, αλλά είναι λίγο… τρομακτικός. 


Πηγή: facebookfails.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου