Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Το πρώτο επίσημο σκίτσο της Jaguar ΧΕ


Είναι γνωστό ότι η βρετανική εταιρεία ετοιμάζει αρκετές εκπλήξεις για το (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον, με μια από αυτές να είναι η νέα διθέσια σπορ κατασκευή με το όνομα XE. Το διθέσιο μοντέλο θα το δούμε στη Φρανκφούρτη ως πρωτότυπο, ενώ αυτή τη στιγμή φέρει τον κωδικό C-X16.

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο σκίτσο του αυτοκινήτου που θα μας παρουσιάσει η Jaguar σε λιγότερο πλέον από ένα μήνα, στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για την XE που δεν θα δούμε στους δρόμους πριν το 2013, και η οποία είναι σχεδιασμένη από τον Ian Callum (Jaguar XJ, XF, XK).


Όπως είναι αναμενόμενο το νέο μοντέλο θα διατεθεί τόσο στην coupe μορφή που το βλέπουμε, όσο και σε ανοικτή έκδοση με μαλακή οροφή, ενώ όπως ανακοινώνει η φίρμα, η νέα XE αποτελεί τον προπομπό των σπορ μοντέλων που η Jaguar ετοιμάζει για το μέλλον, τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και τεχνολογίας.

Είναι νωρίς για να γνωρίζουμε ακόμη τα τεχνικά στοιχεία της νέας XE, όπως τα σχετικά δημοσιεύματα από τον βρετανικό ειδικό τύπο αναφέρουν ότι αρχικά τουλάχιστον το μοντέλο θα φέρει εκδόσεις V6 ατμοσφαιρικές όσο και υπερτροφοδοτούμενες.

Πηγή: www.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου