Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παραιτήθηκε ο Στιβ Τζομπς

Τέλος εποχής στην Apple, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Τζομπς υπέβαλε την παραίτησή του. Τη θέση του θα πάρει ο Τιμ Κουκ, ενώ ο Τζομπς θα παραμείνει στην Apple ως πρόεδρος.
Διαβάστε περισσότερα για το προφίλ του διαδόχου του Τζομπς.
Η Apple στην ανακοίνωσή της δεν έκανε καμία αναφορά στην κατάσταση της υγείας του, ωστόσο ο ίδιος ο Τζομπς στην επιστολή παραίτησης που έστειλε την Τετάρτη στην εταιρεία ήταν ξεκάθαρος.
"Πάντα έλεγα ότι αν ερχόταν η μέρα που δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου ως διευθύνων σύμβουλος της Apple και στις προσδοκίες σας, θα ήμουν ο πρώτος που θα το παραδεχόταν. Δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε" έγραψε ο Τζομπς, ο οποίος είναι σε αναρρωτική άδεια από τον περασμένο Ιανουάριο.

"Πιστεύω ότι τα καλύτερα χρόνια της Apple είναι αυτά που έρχονται. Και ανυπομονώ να παρακολουθήσω την πορεία της και να βοηθήσω από τη νέα μου θέση. Έκανα μερικούς πολύ καλούς φίλους στην Apple και σας ευχαριστώ όλους για τα πολλά χρόνια άριστης συνεργασίας" καταλήγει στην επιστολή παραίτησής που απέστειλε στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Τιμ Κουκ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως η "ιδιοφυΐα" στη σκιά του Τζομπς, θα αναλάβει τη θέση και το έργο του είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν αναλογιστούμε το τι πέτυχε ο Τζομπς όλα αυτά τα χρόνια και τις αναπόφευκτες συγκρίσεις που θα γίνουν.
Το διοικητικό συμβούλιο της Apple, εξήρε το έργο του Στιβ Τζομπς, ο οποίος μετέτρεψε μια εταιρία που είχε φτάσει κοντά στη χρεοκοπία, στον τεχνολογικό γίγαντα που όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε.
Οι μετοχές της εταιρίας πραγματοποίησαν σημαντική πτώση λίγο μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της παραίτησης.
"Το όραμα και η ηγεσία του Στιβ έσωσαν την Apple και την οδήγησαν να γίνει η πιο πρωτοποριακή τεχνολογική εταιρία στον κόσμο. Στον νέο του ρόλο ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο Στιβ θα συνεχίσει να υπηρετεί και να εμπνέει την Apple" δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αρτ Λέβινσον.
Τον Ιανουάριο, ο Τζομπς είχε ανακοινώσει ότι θα έπαιρνε άλλη μια αναρρωτική άδεια, δύο χρόνια μετά την 6μηνη απουσία του κατά τη διάρκεια της οποίας, υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος.
Παρά το γεγονός ότι απουσίαζε για τρίτη φορά για λόγους υγείας, συνέχισε να καταστρώνει τη στρατηγική της Apple, ενώ ο Τιμ Κοοκ ασχολιόταν με την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας.
Βέβαια η παραίτηση Jobs μάς δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην καριέρα του στην Apple και όχι μόνο.
O Στιβ Τζομπς, έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του τον Ιανουάριο όταν παρουσίασε το iCloud. Όταν ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου κατασκευαστών της Apple, αποθεώθηκε.
Από το γκαράζ στην κορυφή του κόσμου

Ο Τζομπς ίδρυσε την Apple το 1976 μαζί με τον Στιβ Βόσνιακ, δημιουργώντας τον πρώτο του υπολογιστή στο γκαράζ του σπιτιού του. Εννιά χρόνια αργότερα, λόγω διαφωνιών αποχώρησε από την εταιρεία.

Επέστρεψε ως σύμβουλος το 1996 και ένα χρόνο αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος.

Την δεύτερη περίοδο της "βασιλείας" του στην Apple, μετέτρεψε την εταιρεία στην δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία παγκοσμίως, λανσάροντας προϊόντα που απέφεραν αμέτρητα εκατομμύρια, όπως τα iMac, Itunes, iPod, iPhone και πρόσφατα το iPad.
Ο Τζομπς διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πάγκρεας το 2004 και από τότε δίνει τη μάχη με γενναιότητα και επιτυχία, την ώρα που το πώς θα είναι η Apple χωρίς αυτόν στο τιμόνι μετατράπηκε στο αγαπημένο θέμα συζήτησης των φίλων της τεχνολογίας.
Μάλλον ήρθε η ώρα να το μάθουμε...

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου