Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Μεγάλες μάχες για πέντε εισιτήρια


Κατόχους ψάχνουν οι πέντε τελευταίες θέσεις των ομίλων του Champions League, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των 32 ομάδων που θα κουνάνε «σεντόνι» και μετά το Σεπτέμβριο.


Το υπέρ της 1-0 καλείται να υπερασπιστεί η Άρσεναλ στη δύσκολη έδρα της Ουντινέζε, τη στιγμή που η Λιόν παίζει κόντρα στη Ρωσία κόντρα Ρούμπιν με τον «αέρα» του 3-1. Μπενφίκα-Τβέντε, Βιτόρια Πλζεν-Κοπεγχάγη και Στουρμ Γκρατς-Μπάτε Μπορίσοφ τα υπόλοιπα ματς.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ-ΑΡΣΕΝΑΛ

Τα «δόντια» της τα έδειξε μέσα στο Λονδίνο, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, αλλά ούτε και να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Το 1-0 είναι «πονηρό» σκορ, όμως η Ουντινέζε θέλει τη νίκη με διαφορά δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση και να αφήσει στα κρύα του λουτρού την Άρσεναλ. Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν ξέρει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και περιμένει από το «υπερόπλο» του στην επίθεση, Ντι Νατάλε, να πάρει από το χέρι τους συμπαίκτες του και να τους οδηγήσει στους «χρυσοφόρους» ομίλους. Εκτός για τους «μπιανκονέρι» οι τραυματίες Φλόρο Φλόρες και Ντομίτσι.

Από την άλλη πλευρά, οι «κανονιέρηδες» ψάχνουν το μηδέν στην άμυνα ή έστω να σκοράρουν ώστε να μην αφήσουν τους Ιταλούς να τους κόψουν το δρόμο προς τους ομίλους, που θα αποτελέσει παύση πυρών, τουλάχιστον για λίγο, από τους οπαδούς τους, λόγω του κάκιστου ξεκινήματος στην Premier League. Ο Γουίλσιρ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, ενώ ο Σαμίρ Νασρί πάει για άλλες… πολιτείες. Επιστρέφει μετά από τιμωρία ο Φαν Πέρσι, ο οποίος θα ηγηθεί και της επίθεσης των Λονδρέζων, τη στιγμή που προβλήματα στην πλάτη αφήνουν εκτός του Κοσιελνί, την ώρα που επανέρχεται ο Τζουρού.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ-ΛΙΟΝ

Το προβάδισμα είναι γαλλικό, λόγω του 3-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Ζερλάν», ωστόσο η Ρούμπιν Καζάν είναι μία ομάδα που μπορεί να το ανατρέψει. Αν και είναι δύσκολο, οι Ρώσοι καλούνται να μην αφήσουν την επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων να σκοράρει, αλλά και να πετύχουν αυτοί δύο τέρματα ή να πάρουν συνολικά διαφορά τριών γκολ. Η ομάδα Κούρμπαν Μπερντίγιεφ θέλει να γίνει η τρίτη ρωσική στους ομίλους, μαζί με τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει στους Εντουάρντο, Ριγιαζάντσεφ, Νάβας, Ορέκχοφ, Κούζμιν και Κασάεφ, την ώρα που είναι πιθανή η επιστροφή του Ανσάλντι.

Στο στρατόπεδο της Λιόν τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η άμυνα μπορεί να φέρει την πρόκριση, αρκεί να μην παραβιαστεί η εστία της δύο αναπάντητες φορές. Τέσσερις απουσίες μετράνε οι «λιονέ», με τους Κρις, Γκουρκίφ, Έντερσον και Μενσά να είναι εκτός. Γκομίς και Λισάντρο θα είναι όπως όλα δείχνουν το επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 του Γκαρντ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΤΒΕΝΤΕ
Τις ίδιες επιθετικές επιδόσεις του πρώτου αγώνα θέλει να επαναλάβει η Μπενφίκα και στην έδρα της, αφού το 2-2 της δίνει ένα προβάδισμα, αλλά οι «αετοί της Λισαβόνας» δεν έχουν μάθει στην άμυνα. Με «στήριγμα» τον Όσκαρ Καρντόσο στην επίθεση, η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους θα προσπαθήσει να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά παραπάνω από τους Ολλανδούς, οι οποίοι προέρχονται από την πεντάρα επί της Χέρενφεν.

Ο Κο Αντριάνσε δεν μπορεί να υπολογίζει στον Νικολάι Μιχαΐλοφ, ούτε τον Νασέρ Τσαντλί για την αποψινή αναμέτρηση, όπου δεν τον βολεύει ούτε η ισοπαλία με λίγα γκολ.

ΒΙΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Πολλοί χαρακτήρισαν τη νίκη της στη Δανία έκπληξη, όμως οι πρωταθλητές Τσεχίας απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν επάξια στους ομίλους του Champions League. Με δυνατή άμυνα και εξαιρετική ευστοχία στην επίθεση έφυγαν με το υπέρ τους 3-1 και πλέον καλούνται απλά να μην… αυτοκτονήσουν για επικυρώσουν το εισιτήριο που έχουν στα χέρια τους. Επιστρέφει για τους γηπεδούχους ο Πετρ Γιράτσεκ, αλλά και πρώτος σκόρερ τους στα προκριματικά μέχρι στιγμής, Μάρεκ Μπάκος.

Οι Σκανδιναβοί από τη δική τους μεριά, οι οποίοι είναι η πρώτη ομάδα από τη Δανία που έφτασε στη φάση των «16», ελπίζουν να επαναλάβουν το 3-0 με το οποίο είχαν κερδίσει την Σπάρτα Πράγας τη σεζόν 2009/2010 για τη φάση των ομίλων του Europa League. Ο Πάβελ Βρμπα ξεκούρασε τους Χόρβατ, Πετρζέλα και Τσισόφκι, στον αγώνα του πρωταθλήματος με τη Χόρσενς το Σάββατο, ενώ θα στηριχθεί και πάλι στις επιθετικές ικανότητες του Ντάμε Εντόι.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ-ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ
Θεωρητικά, αβαντάζ πρόκρισης έχει η Στουρμ Γκρατς υποδεχόμενη τους πρωταθλητές Λευκορωσίας μετά το 1-1 εκτός έδρας, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Φράνκο Φόντα δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Ο στράικερ Κίεναστ είναι εκτός για έξι εβδομάδες, ενώ στη λίστα των τραυματιών είναι οι Κοχ και Φελντχόφερ, την ώρα που είναι αμφίβολοι οι Φόντα και Κάιντς. Ίσως επιστρέψει από τραυματισμό ο Σάμπιτς.

Οι φιλοξενούμενοι υπολογίζουν και πάλι τον Μπρεσάν, την ώρα που Παβλόφ και Λικχτάροβιτς λείπουν από τη μεσαία γραμμή και ο Σίτοφ μεταγράφηκε στην Ντιναμό Μόσχας. Συγκρίνοντας την αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων, η Στουρμ είναι έβδομη στην Αυστρία και η Μπάτε πρώτη μετά από 22 ματς με εννιά βαθμούς διαφορά.

Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου