Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Αντίστροφη μέτρηση για τον Καντάφι

Αντίστροφη μέτρηση για τον Καντάφι
 

 

Υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών το μεγαλύτερο μέρος της πόλης

«Τέλος εποχής» προβλέπουν οι ΗΠΑ για τη Λιβύη. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ οι ημέρες του Καντάφι είναι μετρημένες, αφού κάθε στιγμή που περνά απομονώνεται.

«Όπως το επαναλαμβάνουμε εδώ και καιρό, πιστεύουμε ότι ο λαός της χώρας αυτής, της Λιβύης, έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αντικαθεστωτικών δυνάμεων κυρίως στην πόλη Ζαουίγια:

«Η πρόοδος που έχουν πετύχει οι αντικαθεστωτικοί μάς έχει ενθαρρύνει ιδιαίτερα. Αυτό που παρατηρούμε, είναι μια προσπάθεια εκ μέρους των αντικαθεστωτικών να κόψουν τους δρόμους πρόσβασης προς την Τρίπολη και να αυξήσουν την πίεση στον Καντάφι».Οι αντικαθεστωτικοί έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αλλά οι δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα την καρδιά του στρατηγικής σημασίας λιμανιού.

Πάντως, οι αντικαθεστωτικοί πήραν σήμερα τον έλεγχο τριών βασικών πόλεων καθ’ οδόν προς την Τρίπολη. Πρόκειται για την Ζαουίγια, 40 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, τη Γκαριάν και τη Σορμάν, που βρίσκονται αντίστοιχα 50 χλμ. νότια της Τρίπολης και 60 χλμ. δυτικά.

Παράλληλα, ελέγχουν όλες τις οικιστικές ζώνες στη Μπρέγκα, ανατολικά, αλλά μάχες εναντίον του στρατού του καθεστώτος μαίνονται ακόμη δυτικά της πετρελαϊκής αυτής πόλης.

Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου