Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1


Το βαρύ 3-0 ήταν δεδομένο πως άφηνε ελάχιστα περιθώρια για πρόκριση στον Παναθηναϊκό, που "ξύπνησε" στο ΟΑΚΑ, όταν οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν και έβαλαν τέλος στην υπόθεση πρόκριση.
Μετά το 0-1 και την είσοδο του "παθιασμένου" Καραγκούνη, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και με γκολ των Μπουμσόνγκ , Τοτσέ πήρε την νίκη.
Το ματς ωστόσο που εξελίχθηκε από την εξέδρα σε συλλαλητήριο κατά των Τζίγγερ, Βγενόπουλου και Πατέρα στιγματίστηκε από την 30λεπτη διακοπή στο πρώτο 5λεπτο, τα νέα επεισόδια μετά το 0-1 και την νέα διακοπή στο ματς.
Δεδομένη πλέον η βαριά "καμπάνα" που περιμένει τον Παναθηναϊκό για το επόμενο ευρωπαϊκό του ραντεβού του χρόνου, αφού ο καλύτερος πρέσβης της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έμεινε εκτός πριν καν ολοκληρωθεί ο Αύγουστος.
Χωρίς Τζόρβα και Σιμάο
Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του χωρίς δύο από τα βασικά της μέχρι τώρα στελέχη (αφού είχαν αγωνιστεί και με τους Δανούς). Τον Αλέξανδρο Τζόρβα και τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, με τον πρώτο να είναι προ των πυλών της Παλέρμο και τον δεύτερο να είναι "ξένο" σώμα μετά το φραστικό επεισόδιο με τον Πορτογάλο άσο.
Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα ο Κοτσόλης που επέστρεψε στην αποστολή -εκτάκτως- πήρε φανέλα βασικού τελικά και στην άμυνα δεν υπήρξε διαφοροποίηση με τους Βύντρα, Σπυρόπουλο στα άκρα και Μπουμσόνγκ, Καντέ αμυντικό δίδυμο.
Αμυντικό χαφ τελικά ο Φερέιρα επέλεξε τον Κατσουράνη, με τους Ζέκα και Νίνη δίπλα του στοχεύοντας στην καλύτερη τροφοδότηση των επιθετικών αλλά και της μεγαλύτερης πίεσης επιθετικά στον αντίπαλο. Τέλος στα άκρα, ήταν και πάλι ο Λέτο (αριστερά) με τον Κουίνσι (δεξιά) και τον Τσοτσέ στην κορυφής της επίθεσης.
Επεισόδια και διακοπή
Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών στο ματς, οι οπαδοί της Μακάμπι άναψαν αρκετά καπνογόνα που τα πέταξαν στους φίλους του "τριφυλλιού" κάτω από την Θύρα 18, γεγονός που εξαγρίωσε τους οργανωμένους που ασχολούνταν με... τον Τζίγγερ και την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Αμεσα εξαπέλυσαν επίθεση και κατευθύνθηκαν από το άνω διάζωμα εναντίον τους. Μάχες σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ και δακρυγόνα συνέθεσαν την εικόνα με την διακοπή του ματς φυσικό επακόλουθο. Πλέον η τιμωρία για τους "πράσινους" είναι δεδομένη και βαριά από την UEFA, ενώ το ματς ξεκίνησε αφού "καθάρισε" η ατμόσφαιρα μετά από 25 λεπτά περίπου.
Ευκαιρία με στημένη φάση...
Αν και το ματς ήταν ισορροπημένο με τους Ισραηλινούς να έχουν υπέρ τους τον αέρα ο Παναθηναϊκός "άγγιξε" πρώτος το γκολ. Στο 11' μετά από ένα φάουλ που κέρδισε ο Νίνης (και ο Λογκάσι είδε την κίτρινη) ο Λέτο το εκτέλεσε και ο Καντέ με γυριστή κεφαλιά ανάγκασε τον Χαίμοφ να απογειωθεί και να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.
Οι παίκτες του Φερέιρα είχαν τον έλεγχο και με τους Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα αναζητούσαν τρόπο για να μπουν στην περιοχή της Μακάμπι. Στο 18' μετά από σέντρα του Ζέκα, ο Τοτσέ έπιασε με προβολή το σουτ αλλά ο πορτιέρο των "κίτρινων" ήταν σε ετοιμότητα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού" με δυνατό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
Πρώτη απειλή για τους φιλοξενούμενους στο 23' μετά από το ελεύθερο βολέ και σύμμαχο τον αέρα, ο Ατάρ βγήκε στην πλάτη του Καντέ και με απευθείας σουτ προσπάθησε να απειλήσει αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Αέρας κόντρα... νεύρα και καθυστερήσεις
Στο 26' οι παίκτες του Ίβανιρ και πάλι με σύμμαχο τον αέρα εκτέλεσαν από μακριά ένα φάουλ με τον Μεντουνιανίν αλλά ο Κοτσόλης σωστά τοποθετημένος απομάκρυνε από το "γάμα" σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο.
Η απάντηση των "πράσινων" ήρθε στο 29' όταν μετά από πίεση στα αντίπαλα καρέ, ο Νίνης με κόντρα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Οι Ισραηλινοί εκτός από τις συνεχείς καθυστερήσεις είχαν και νεύρα στο ματς, εικόνα που αποτυπώθηκε σε φάουλ του Τοτσέ στον Χαίμοφ και την άμεση αντίδραση των συμπαικτών του που έπεσαν πάνω στον Ισπανό επιθετικό.
Ένα φάουλ απευθείας του Λέτο στο 32'΄δεν είχε τύχη αφού η μπάλα πέρασε άουτ και ο Φερέιρα ζήτησε για δεύτερη φορά στο ματς από τον Αργεντίνο μέσο και τον Κουίνσι να αλλάξουν πλευρά (κάτι που είχαν κάνει και στο 15λεπτο).
Οι γηπεδούχοι μεθοδικά και αλλάζοντας συνεχώς την μπάλα αναζητούσαν τρόπο να απειλήσουν και στο 39' μετά από φάση διαρκείας ο Νίνης με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε τον Λέτο αλλά το αριστερό σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χαίμοφ στην καλύτερη φάση πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και τους Ισραηλινούς ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.
Απειλή ο Λέτο ευκαιρία από Τοτσέ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους οργανωμένους και πάλι να βρίζουν με συνθήματα τους Βαρδινογιάννη (Γιάννη), Βγενόπουλο και Πατέρα, τους δύο προπονητές να μην έχουν κάνει αλλαγή και τον Λέτο να απειλή πρώτος. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός μετά από ατομική ενέργεια σούταρε από διαγώνια θέση και ο Χαϊμοφ μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 55' ο Βύντρα με σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Τοτσέ αλλά η κοντινή κεφαλιά πήρε ύψος και πέρασε μόλις άουτ. Νωρίτερα (51') ο Ισπανός επιθετικός μετά από κάθετη πάσα του Λέτο υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ.
Ο Μεντουνιανίν έδωσε την χαριστική βολή
Ενα λεπτό μετά την συμπλήρωση μιας ώρας (61') αγώνα ο Ατάρ έστρωσε στον Μεντουνιανίν και με πλασέ στην κλειστή γωνία του Κοτσόλη, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα "κλειδώνοντας" ουσιαστικά την πρόκριση για τους Ισραηλινούς που πανηγύρισαν έξαλλα με τον πάγκο τους το 0-1.
Στην συνέχεια του ματς και ενώ οι Καραγκούνης, Κλέιτον συνέχισαν το "ζέσταμα", οι οργανωμένοι οπαδοί αποδοκίμαζαν τον Τζίγγερ ενώ οι υπόλοιποι φίλοι αποδοκίμαζαν τον Σπυρόπουλο σε κάθε επαφή με την μπάλα. Στο 65' ο Νίνης έκανε την σέντρα και ο Τοτσέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Καπνογόνα, ύβρεις γκολ και αποβολή
Σχεδόν με τις δύο αλλαγές του Φερέιρα με τους Κλέιτον και Καραγκούνη να μπαίνουν αντί των Νίνη και Βύντρα, οι οργανωμένοι και όχι μόνο φίλοι του Παναθηναϊκού πέταξαν πολλά καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο βρίζοντας τους Τζίγγερ και οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τον Νταμάτο να διακόπτει προσωρινά το ματς (με τις συστάσεις συνεχείς από τα μεγάφωνα).
Στο 70' ο Μπουμσόνγκ μετά από φάουλ του Καραγκούνη με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό, δίνοντας άλλη εικόνα στο ματς στα τελευταία 20 λεπτά. Οι Ισραηλινοί μετά από μια ανόητη ενέργεια του Κονάτε στο 72' να κλωτσήσει εκτός φάσης τον Καραγκούνη έμειναν με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε ο εκ των σκόρερ του πρώτου ματς. Στο ίδιο σημείο ο τέταρτος διαιτητής απέβαλε και τον Ίβανιρ για διαμαρτυρία προς τον Νταμάτο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο τελευταίο 20λεπτο ενώ σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν έβαλαν φωτιά στις εξέδρες και την Θύρα 4.
Ανατροπή με Τοτσέ αλλά...
Στο 79' ο Τοτσέ εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος του κεντρικού αμυντικού Νιβάλντο που ουσιαστικά νίκησε τον Χαϊμοφ και ο Ισπανός επιθετικός ουσιαστικά την έστειλε από κοντά στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
Δύο λεπτά αργότερα (81') ο Κατσουράνης με σκαφτή πάσα βρήκε τον Κλέιτον που πλάσαρε εύστοχα αλλά ο α' βοηθός του Νταμάτο είχε σηκώσει σωστά την σημαία του υποδεικνύοντας τον Βραζιλιάνο άσο σε θέση οφ σάιντ.
Στα τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" παρά την διάθεση δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι παραπάνω και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο 92' να διαμαρτύρονται για ένα τράβηγμα του Τοτσέ από τον Νιβάλντο μέσα στην περιοχή, που ελάχιστα είχε σημασία.
Στο τελευταίο λεπτό οι οργανωμένοι οπαδοί άρχισαν να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας και μερίδα των υπόλοιπων φίλων τους χειροκρότησαν. Το σφύριγμα της λήξης από τον Ιταλό σηματοδότησε τα έξαλλα πανηγύρια εντός αγωνιστικού χώρου για τους παίκτες της Μακάμπι που πήγαν προς την πλευρά των 250 οπαδών τους. Χειροκρότημα και από τους επίσημους στους "πράσινους" για την προσπάθειά τους.
Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)


Κίτρινες:
Λέτο / Νταχάν, Λογκάσι, Νιβάλντο
Κόκκινη: Κονάτε
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα (67' Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Κατσουράνης, Ζέκα, Νίνης (67΄Κλέιτον), Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ.
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μότι Ίβανιρ): Χαίμοφ, Νιβάλντο, Μεντουνιανίν (77' Αλμπεμάν), Μίχα (59' Ζιβ), Ατάρ (83' Κολαούτι), Παβίσεβιτς, Κονάτε, Γέινι, Λογκάσι, Νταχάν, Βερέντ.

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου