Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η 10χρονη εξηγεί πώς έβαλε τα γυαλιά στους κολοσσούς των smartphones

Η 10χρονη εξηγεί πώς έβαλε τα γυαλιά στους κολοσσούς των smartphones

Βρήκε μόνη της ένα κενό ασφαλείας

Μετά το συνέδριο ασφαλείας DefCon, όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες smartphone τρέχουν και δεν φτάνουν. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της σπιρτάδας ενός 10χρονου κοριτσιού, το οποίο κατάφερε να εντοπίσει ένα άγνωστο μέχρι σήμερα κενό ασφαλείας σε όλα τα smartphones της αγοράς.

Η μικρή «CyFi», όπως είναι το ψευδώνυμό της, πειραματιζόταν με μια συσκευή με σκοπό να μειώσει τους μεγάλους χρόνους αναμονής των social και casual games στα κινητά.

«Ήταν δύσκολο να προχωρήσω το παιχνίδι γιατί όλα αργούσαν να εξελιχθούν. Έτσι σκέφτηκα να αλλάξω τον χρόνο.», δήλωσε η ίδια η δεκάχρονη ιδιοφυΐα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πειραματισμού κατάφερε να ανακαλύψει ότι, με την κατάλληλη τεχνική, μπορούσε να τροποποιήσει τη λειτουργία χρονισμού των παιχνιδιών χωρίς να εντοπιστεί από κάποιο σύστημα ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούσε να επιτρέψει μια επίθεση στο λογισμικό της συσκευής.

Το κενό ασφαλείας αυτό, παρουσιάζεται σε όλα τα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά. Έτσι, όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες αναγκάζονται να βιαστούν ώστε να κυκλοφορήσουν το κατάλληλο patch update που θα το διορθώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου