Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Επανεξέταση για ΟΦΗ χωρίς τα κριτήρια της UEFA


Άνοιξε ο δρόμος για την δικαίωση του ΟΦΗ καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει η επανεξέταση του φακέλου αδειοδότησης του χωρίς τα κριτήρια της UEFA.

Το πρωί της Τετάρτης (06/07) εκδικάστηκε η προσφυγή του ΟΦΗ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης που έλαβαν Super League και η Football League να ισχύσουν κανονικά οι αδειοδοτήσεις.


H εξέλιξη για τους Κρητικούς ήταν θετική καθώς ο φάκελος της ομάδας θα επανεξεταστεί χωρίς να ισχύουν τα αυστηρά κριτήρια της UEFA.
Ουσιαστικά το θέμα είναι τυπικό, καθώς η επιτροπή που θα ελέγξει το φάκελο (χωρίς τα κριτήρια που ισχύουν για τις ομάδες της Super League) θα δώσει το "οκ" για να συμμετάσχει κανονικά ο ΟΦΗ στα πλέι-οφ.

Έτσι παρά την αρνητική εισήγηση από την Super League και την Football League, οι Κρητικοί πήραν το πράσινο φως για να συμμετάσχουν στα πλέι οφ για την άνοδο αν αυτά διεξαχθούν.
Πλέον η Football League θα τροποποιήσει την προκήρυξή της και στα πλέι οφ πλέον για την άνοδο μπορούν να συμμετάσχουν ο ΟΦΗ αλλά και τα Τρίκαλα μαζί με την Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό.
Μάλιστα πλέον μετά την απόφαση αυτή, ο ΟΦΗ αναμένεται να αποσύρει και την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Την πλευρά του ΟΦΗ εκπροσώπησαν στην ΕΠΟ, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλη Ξημέρη καθώς και οι νομικοί της ΠΑΕ, Ντίνος Μανταδάκης, Μανώλης Φωτάκης, Πέτρος Καϊμακάμης.

πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου