Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πολιτικό κόμμα στην Ελβετία θέτει ως στόχο την ...κατάργηση του PowerPoint


Μετά το Κόμμα των Πειρατών στη Σουηδία, ένα άλλο πολιτικό κόμμα -αυτή τη φορά από την Ελβετία- έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την τεχνολογία. Το Anti PowerPoint Party επιδιώκει αυτό ακριβώς που υποδηλώνει ο τίτλος του: την κατάργηση του PowerPoint!

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος, Matthias Poehm, το PowerPoint είναι μια ουσιαστικά μια δαπάνη που δεν πιάνει τόπο. Ο Poehm επικαλείται έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 85% των Ελβετών υποστηρίζουν ότι οι παρουσιάσεις που βλέπουν στη δουλειά τους ή στο πανεπιστήμιο δεν τους συγκινούν καθόλου. Το 11% των κατοίκων της χώρας γίνονται μάρτυρες μιας παρουσίασης δύο φορές της βδομάδα, με την κάθε παρουσίαση να έχει κοινό 10 άτομα κατά μέσο όρο. Κάνοντας την αναγωγή στον πληθυσμό, ο Poehm λέει ότι το PowerPoint στοιχίζει στη χώρα περίπου 2 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ στο σύνολο της Ευρώπης η δαπάνη αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ. Συνεπώς, ο Poehm ζητά την κατάργηση του PowerPoint, το οποίο αποτελεί μια επένδυση χωρίς νόημα.

Ο Poehm έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο The PowerPoint Fallacy (Η Απάτη του PowerPoint), το οποίο διατίθεται σε μειωμένη τιμή στα μέλη του κόμματος. Με άλλα λόγια, ο Poehm βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να διαφημίσει το βιβλίο του.

Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει το Κόμμα των Πειρατών, η περίπτωση όμως του Anti PowerPoint Party είναι πέρα από κάθε λογική...

Πηγή: www.neowin.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου