Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αντί iPad: 5 φθηνά Tablets

Το iPad 2 κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά από 495 ευρώ στην πιο απλή έκδοση. Το πρώτο iPad παραμένει σχετικά ακριβό (385 ευρώ). Και συ πόσα πρέπει να ξοδέψεις για σκάσεις μύτη στην καφετέρια με Tablet; Ευτυχώς, όχι πολύ ακριβά.

Δεν είμαστε κατά του iPad. Το αντίθετο μάλιστα. Οταν η μάχη των υπερφορητών συσκευών κρίνεται από την ευχρηστία του λογισμικού, την πληρότητα του App Store (το ηλεκτρονικό μαγαζάκι που σου δίνει προγραμματάκια για να κάνεις τη δουλειά σου) kai όχι από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το tablet της Apple τα βάζει όλα κάτω και με διαφορά: Εχει την καλύτερη οθόνη με διαφορά, το App Store είναι (ακόμα) το πληρέστερο και, πάνω απ' όλα φοράει iPhone OS 4.

Είναι όμως και το ακριβότερο, με την πιο προσιτή έκδοση να ξεκινάει από 385 ευρώ. Και επειδή οι εποχές είναι δύσκολες ιδού πέντε καλές εναλλακτικές!


Toshiba JournE Touch




Τι στο καλό είναι: Το πιο μικρό και φτηνό multimedia tablet που θα βρεις στην αγορά από κατασκευαστή με καλό όνομα στην αγορά.


Τι κάνει: Αναπαράγει βίντεο, φωτογραφίες και μουσική με εξειδικευμένους player, σε βάζει στα social (facebook, youtube, flickR) μέσω apps αλλά διαθέτει και Internet Explorer και MSN Messenger αν θες να σερφάρεις στο διαδίκτυο κανονικά (με διευθύνσεις και πλήρεις σελίδες) και να τσατάρεις με τους φίλους σου.
Τηλέφωνα πάντως δεν παίρνει.

Θα σε βολέψει: Γιατί μπορείς να το συνδέσεις και με την 32άρα τηλεόραση στο σαλόνι σου ή με ηχοσύστημα για multimedia ψυχαγωγία.

Οθόνη: 7 ίντσες

Θα σκάσεις: 99 ευρώ και άνω

Samsung Galaxy Tab



Τι στο καλό είναι: Οτι πιο κοντά στο iPad αλλά με μικρότερη οθόνη και λίγο μικρότερη τιμή!

Τι κάνει: Οτι μπορείς να κάνεις με mobile λειτουργικό (εδώ Android Froyo). Μέσω του κατάλληλου app μπορείς να έχεις πρόσβαση στην πληροφορία που θες είτε αυτό είναι αθλητικά νέα είτε mail, είτε αγγελίες για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Θα σε βολέψει: Γιατί τα ίδια που έχεις και στο smartphone σου τα βλέπεις σε μεγαλύτερη οθόνη χωρίς πολλά zoom in - zoom out.

Οθόνη: 7 ίνστες

Θα σκάσεις: 300 ευρώ και άνω (αναλόγως της έκδοσης όπως και στο iPad)

Dell Streak 5



Τι στο καλό είναι: Μια ιδιαίτερη περίπτωση tablet αφού τοποθετείται μεταξύ μεγάλου smartphone και iPad. Ή καλύτερα ένα από τα πιο μεγάλα smartphone.

Τι κάνει: Παίρνει τηλέφωνα, μπαίνει στο διαδίκτυο, δίνει οδηγίες πλοήγησης μέσω GPS και θεωρητικά τα πάντα μέσω του κατάλληλου app. Στην πράξη όμως η οθόνη είναι αρκετά μικρή για email και σερφάρισμα σε σχέση με τα τυπικά tablet.

Θα σε βολέψει: Γιατί είναι πιο portable από τα tablet

Οθόνη: 5 ίντσες

Θα σκάσεις: Από 399 ευρώ και βάλε

Asus Eee Pad Transformer TF101



Τι στο καλό είναι: Οτι λέει το όνομα του. Transformer! Ενα Eee Pc που μεταμορφώνεται σε tablet αν αφαιρέσεις το πληκτρολόγιο και δουλεύεις με την οθόνη αφής και τα Android 3.0! Και επειδή υποστηρίζει και 3G ειναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλέφωνα της αγοράς.

Τι κάνει: Λίγο λιγότερα από όσα ένα κανονικό netbook που τρέχει Windows και λίγο περισσότερα από ένα tablet αφού διατίθεται με Polaris Office για δουλειά on the go! Email, internet browsing, social media και mobile applications μπορείς να τα παίζες στα δάχτυλα σου αλλά βαριές δουλειές θα πρέπει να τις ξεχάσεις.

Θα σε βολέψει: Γιατί το πλήρες πληκτρολόγιο δε χάλασε κανένα. Επιπλέον διαθέτει touchpad και 2 USB θύρες για να επεκτάσεις και ποντίκι.

Οθόνη: 10.1 ίντσες

Θα σκάσεις: Από 442 ευρώ

Acer Iconia Tab A500



Τι στο καλό είναι: Ενα πλήρες tablet pc από κάθε άποψη

Τι κάνει: Οτι και το Transformer (δες παραπάνω) αλλά όχι με την ίδια ευκολία αφού δε διαθέτει δικό του εξωτερικό πληκτρολόγιο και touchpad. Ο λόγος που είναι ακριβότερο είναι η υποστήριξη 4G.

Θα σε βολέψει: Γιατί όταν και αν αποκτήσουμε 4G δίκτυα θα μπορείς να έχεις high definition TV από δίκτυο κινητής και καλύτερη ποιότητα broadband σε σχέση με το 3G.

Οθόνη: 10.1 ίντσες

Θα σκάσεις: Από 469 ευρώ

Η ετυμηγορία

Το φτηνότερο iPad, η έκδοση των 16 GB Wi-Fi only, κυκλοφορεί στην αγορά με τιμές που προς το παρόν ξεκινούν από τα 385 ευρώ και σίγουρα είναι κορυφαία επιλογή για όσους θέλουν τον "κόσμο στα χέρια τους". Ωστόσο, με 60 ευρώ παραπάνω, το Asus Eee Pad Transformer TF101 σου δίνει πλήρες πληκτρολόγιο και συνδεσιμότητες USB ώστε να μπορείς να το μετατρέψεις σε εργαλείο δουλειάς κάτι που θα σου κοστίσει πολύ παραπάνω αν επιλέξεις να αγοράσεις τα παρελκόμενα της Apple. Αν σκεφτεις μάλιστα ότι το Android Market πάει από το καλό στο καλύτερο και σύντομα θα συναγωνίζεται το App Store, ένα Eee Pad Transformer βασισμένο σε Android φαντάζει η καλύτερη εναλλακτική. Για τα μικρότερα tablet pc (μεταξύ 5 και 7,1 ίντσες), η επιλογή είναι καθαρά θέμα χρήστη (τι έχει - τι θες να κάνεις) αλλά το Toshiba JournE Touch ξεχωρίζει για λύσεις ψυχαγωγίας.

Πηγή: www.men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου