Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δύσκολες ώρες στο Ρέθυμνο-Αναζωπυρώθηκε η φωτιά !


Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, από χθες βράδυ, λίγο μετά τις 9, στην περιοχή Κρύα Βρύση Ρεθύμνου του Δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία ξέσπασε σε περισσότερα του ενός μετώπου..και αναζωπυρώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι.

Στο σημείο επιχειρούν δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής, με πολλούς άνδρες, 3 πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και των ΟΤΑ, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν, εκ νέου, 3 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο Καναντέρ που ήρθαν από την Ελευσίνα.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, προληπτικά, η εκκένωση στην περιοχή Πλατανές και Κεντροχώρι, καθώς η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια! Ωστόσο, νωρίς σήμερα το μεσημέρι κρίθηκε συνετο να εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί καθώς υπάρχει κίνδυνος οι φλόγες να πλησιάσουν σε πολύ κοντινή απόσταση! Εντός της ημέρας θα αποφασιστεί πότε θα γίνει η εκκένωση και στις Μέλαμπες...
Εκ μέρους της Πυροσβεστικής γίνεται ευθέως λόγος για εμπρησμό!
Σε συνεχή επικοινωνία με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται και άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αν χρειαστεί η συνδρομή τους

Απολογισμός δεν μπορεί, προς το παρόν, να γίνει ωστόσο, θεωρείται ότι έχει αποτεφρωθεί μεγάλη χορολιβαδική έκταση, αρκετοί ελαιώνες, κτηνοτροφικά υπόστεγα κι ένα μελίσσι στην Κρύα Βρύση.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Μπονάτσος ενώ συνεχής είναι η ενημέρωση του Ρεθυμνιώτη Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Όθωνα.

Πηγή: www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου