Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Τα ΑΕΙ χάνουν ένα γράμμα και γίνονται Α.Ε.»


Την έντονη αντίθεσή του με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπείδευση εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας την άμεση ανάκληση του νέου νόμου.
«Το πανεπιστήμιο που γνωρίζαμε θα πάψει να υπάρχει, στη θέση του θα εγκατασταθούν σχολές που θα διοικούνται από μάνατζερ με ικανότητες στην αγορά, όχι όμως απο πανεπιστημιακούς δασκάλους. Η άρση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του αυτοδιοίκητου μας οδηγεί σε σκοτεινά χρόνια», υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι πρυτάνεις του μετέφεραν την αγωνία τους για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που παρουσίασε και έδωσε στη δημοσιότητα χθες η κυρία Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας πως «από ΑΕΙ χάνουν ένα γράμμα και γίνονται Α.Ε.».
«Είναι μια πρωτοφανής καινοτομία που εισάγεται στη χώρα μας, που απ’ ότι φαίνεται αποτελεί το πειραματόζωο όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας. Διότι η επίθεση επεκτείνεται και στον πνευματικό χώρο. Εκεί όπου μπορούν να υπάρξουν κύτταρα παραγωγής πνευματικού έργου και άρα σκεπτόμενων ανθρώπων: στα πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου