Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ποδήλατο απο ...το μελλον!!

Ποδήλατο που θα αλλάζετε τις ταχύτητες με τη δύναμη του μυαλού σας!

Το πρώτο ποδήλατο στον κόσμο με το οποίο μπορείτε να αλλάζετε τις ταχύτητές του με τη σκέψη και μόνο, είναι γεγονός.

Το Toyota Prius Parlee PXP είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ταχυτήτων το οποίο ελέγχεται κατευθείαν από τον εγκέφαλό σας, και οι δημιουργοί του δηλώνουν πως ο καθένας θα μπορεί να το ελέγξει.

Η εταιρεία Deeplocal κατασκεύασε ένα πρωτοποριακό κράνος το οποίο θα μεταφέρει ασύρματα τα εγκεφαλικά κύματα σε έναν μικρο-ρυθμιστή.


Το κράνος χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια για να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει την νευροηλεκτρική δραστηριότητα, την οποία και αποστέλλει σε έναν ηλεκτρονικό επιλογέα ταχυτήτων το οποίο είναι τοποθετημένο κάτω από τη σέλα του ποδηλάτη.


Οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι χρειάζεται πολύ λίγη εκπαίδευση για να καταφέρει κάποιος να μάθει να χρησιμοποιεί το σύστημα και μάλιστα υπάρχει και ένα ειδικό εκπαιδευτικό λογισμικό, ανεπτυγμένο για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Τα περισσότερα τμήματα του ποδηλάτου κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Toyota, Saatchi & Saatchi και Parlee Cycles, ενώ ο σκελετός του είναι από ανθρακονήματα.

Η καλωδίωση του ποδηλάτου έχει τοποθετηθεί μέσα στο σκελετό του ποδηλάτου, ενώ τα φρένα του είναι ενσωματωμένα στα πιρούνια του, δηλαδή στο τμήμα του ποδηλάτου όπου τοποθετείται η ρόδα.

Τέλος, ο ποδηλάτης θα χρησιμοποιεί ένα μικρό netbook, το οποίο μπορεί να τοποθετήσει σε ένα σακίδιο στην πλάτη, που θα χειρίζεται τον αναγνώστη των εγκεφαλικών κυμάτων.

Προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί να βγει σε μαζική παραγωγή, στο μέλλον δεν αποκλείουν όμως οι δημιουργοί του τίποτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου