Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Μέρκελ και Τρισέ επιδοκίμασαν το πρόγραμμα λιτότητας της Ιταλίας

Μέρκελ και Τρισέ επιδοκίμασαν το πρόγραμμα λιτότητας της Ιταλίας

Τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους είχε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Το νέο πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε χθες Παρασκευή από την ιταλική κυβέρνηση επιδοκιμάστηκε έντονα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Σήμερα είχα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγγελα Μέρκελ. Μίλησα επίσης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Τρισέ. Και οι δύο εξέφρασαν έντονη ικανοποίηση», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Το θέμα της συζήτησης δεν ήταν μόνο η Ιταλία αλλά το ευρώ και επομένως η Ευρώπη σε γενικές γραμμές. Κατά συνέπεια όλοι παρακολουθούν με προσοχή αυτά που η ιταλική κυβέρνηση θα φέρει εις πέρας με επιτυχία», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι προσθέτοντας ότι έχει προγραμματίσει και άλλες τηλεφωνικές επαφές με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί απόψε και αύριο Κυριακή.

«Πιστεύω ότι μπορώ να βεβαιώσω πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη θα μπορούσε να υλοποιήσει ένα έργο όπως το δικό μας, σε επίσης τόσο λίγο χρόνο και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα τόσο πλούσιο σε περιεχόμενο», υπογράμμισε.

Στην ερώτηση αν θα διατηρήσει στη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τον Τζούλιο Τρεμόντι έως το τέλος της θητείας του το 2013, ο Μπερλουσκόνι απάντησε: «Ναι, απολύτως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου