Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Συμπόσιο για τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου

Οι μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου ως ιστορικό παράδειγμα και ως σύγχρονη πραγματικότητα διαπολιτισμικού διαλόγου είναι το θέμα μουσικολογικού συμποσίου, το οποίο οργανώνεται στη...Λεμεσό από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου.
Καλλιτεχνικός σύμβουλος έχει οριστεί ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, διδάκτορας μουσικολογίας και επικεφαλής του κορυφαίου µουσικού σχήματος "Εν Χορδαίς". Την Επιστημονική/Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου απαρτίζουν η Έλενα Θεοδούλου, Μορφωτική Λειτουργός Α' του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του "Εν Χορδαίς", η Γεωργία Ντέτσερ, Καλλιτεχνική Διευθύντρια θεάτρου Ριάλτο, και ο Άνθος Σιεκέρης, επικεφαλής του Εθνικού Δικτύου Κύπρου "Ίδρυμα Anna Lindh".
Το συμπόσιο απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, συνδυάζοντας τον επιστημονικό, μουσικολογικό χαρακτήρα με δράσεις και πρακτικές που άπτονται του διαπολιτισμικού διαλόγου, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην έρευνα, συζήτηση και καταγραφή μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, αναδεικνύοντας τις κοινές αφετηρίες, διαδρομές κι αλληλεπιδράσεις.

Θα συζητηθούν οι σχέσεις και αλληλεπιδράσεις της κυπριακής/ελληνικής μουσικής κληρονομιάς με αυτές άλλων μεσογειακών πολιτισμών, οι αντιλήψεις των ΜΜΕ και της ευρωπαϊκής μουσικής βιομηχανίας για τις μεσογειακές μουσικές παραδόσεις, οι μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου στα προγράμματα σπουδών του Ευρωμεσογειακού χώρου.

Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν επιφανείς επιστήμονες και θεσμικοί παράγοντες από την Ευρώπη, τον Αραβικό Κόσμο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου