Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Δεσμεύτηκαν 91 τόνοι τυριών ρουμανικής προέλευσης

Στη δέσμευση 91 τόνων τυριών, προέλευσης Ρουμανίας, που δεν πληρούσαν τους κανόνες ενδοκοινοτικής διακίνησης, προέβησαν κατόπιν διενέργειας σχετικών ελέγχων οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος, ΕΛΟΓΑΚ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και για την προστασία των καταναλωτών από την παραπλάνηση ως προς την προέλευση των γαλακτοκομικών προϊόντων, στα οποία περιλαμβάνεται και η φέτα, διαπίστωσε εισαγωγή τυριών από τη Ρουμανία, τα οποία βρέθηκαν με ελλιπή σήμανση ή πλήρη απουσία σήμανσης.
Μετά από ενδελεχή έλεγχο, που διενήργησαν οι υπηρεσίες του ΕΛΟΓΑΚ σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, στο νομό Αργολίδας, εντοπίστηκε η εταιρεία εισαγωγής που παραλαμβάνει τα παραπάνω τυριά, τα οποία βρέθηκαν σε ψυγεία στην Αττική.
Οι επόπτες ελεγκτές του ΕΛΟΓΑΚ, καταμέτρησαν συνολικά 91 τόνους τυριών προέλευσης Ρουμανίας (71,7 τόνοι σκληρά τυριά, 9 τόνοι λευκό τυρί και 10,3 τόνοι τυρί τυρογάλακτος), τα οποία βρέθηκαν να φέρουν ελλιπή σήμανση ή πλήρη απουσία σήμανσης. Για το σκοπό αυτό κλήθηκαν κτηνίατροι, του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, οι οποίοι και τα δέσμευσαν. Παράλληλα, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες της κτηνιατρικής νομοθεσίας και θα επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις.
Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας, ανέφερε πως "οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται επί ποδός και εντείνουν τους ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση, για την αποφυγή παράνομων ελληνοποιήσεων ελληνικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων".

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου